BlogKikapcs

Szeged365 Cinema: a világpremierrel egy időben, ekkor nézhetjük meg itthon is Az igazság ligáját!

Régóta tart a huzavona a Zack Snyder-féle Az igazság ligája újravágott verziója körül. Az egyébként nem olyan rossz, bár kicsit biztonsági játékot hozó Joss Whedon-féle változat után Snyder egy igazi felnőttes mozit ígér. A jó hír, hogy a vártnál sokkal hamarabb, a világpremierrel egy időben láthatjuk Magyarországon is az opuszt.

Bár korábban még minisorozatként lengették be Az igazság ligája rendezői változatát, végül egy közel 4 órás megamozi készült belőle. A rajongók régóta követelték, hogy elkészüljön a film eredeti rendezőjének, Zack Snydernek a verziója, aki lánya tragikus halála miatt hagyta ott a forgatást még a 2017-es film elkészülte előtt, és most az is hivatalossá vált, mikor áthatják az eredeti vízió szerinti történetet:

  • A film március 18-án kerül az HBO Max kínálatába.
  • A magyar rajongók ugyanekkor az HBO Go filmtárában találhatják majd meg.

DE MITŐL IS FONTOS AZ ÚJ VÁLTOZAT?

Joss Whedon sebtében vette át a rendezést, több ponton is megváltoztatta, és kicsit megalkuvóbbá tette a történetet, ráadásul a színészekkel sem bánt épp kesztyűs kézzel. Az egyébként látványos mozi nem hozta azt a sötét hangulatot, amelyben a rajongók bíztak, Snyder viszont kezdetektől egy sokkal felnőttesebb történetben gondolkodott.

Az új, mintegy 4 órás filmopusz jobban kibontja majd a karakterek háttértörténetét, a főgonoszok is érthetőbb és valóságos motivációt kapnak, a sztori sokkal epikusabb lesz az ígéretek szerint. Nemcsak szókimondóbb és erőszakosabb lesz az egész történet, hanem látványban is egy fokkal nagyobb lesz a rendezői változat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb