Sport

100 nap múlva rajtol a szegedi kvalifikációs világkupa

Több mint 1000 versenyzőt vár az idén 80 éves magyar kajak-kenu sportág a május 12-én kezdődő kvalifikációs világkupára, hangzott el a versenyt felvezető hétfői online sajtótájékoztatón, amelyen részt vett a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) vezetésén kívül Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, és Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója is – írja a kajakkenusport.hu.

Fotó: kajakkenusport.hu

“Szeretném, ha a sportág hasonlóan sikeres lenne Tokióban, mint öt évvel ezelőtt a riói olimpián. A feladatunk, hogy ehhez, és a további kvóták megszerzéséhez minden támogatást megadjunk” – mondta Dr. Szabó Tünde, aki a hazai rendezésű világkupával kapcsolatban hozzátette, az esemény nagy értéket kapott azzal, hogy Szegeden olimpiai kvalifikációs helyek megszerzésére is lehetősége lesz a sportolóknak. 

“2021-ben 80 éves az MKKSZ, és eddig éppen ennyi olimpiai érmet nyert sportágunk. Ez kötelez minket arra, hogy Tokióban a magyar kajak-kenu hagyományainak megfelelően szerepeljünk” – mondta el Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke, aki arról is beszélt, hogy a nemzetközi kajak-kenu szezont indító szegedi világkupára már most hatalmas az érdeklődés, így a 2019-ben felújított Maty-éri pályára több mint 1000 versenyzőt várnak. 

Fotó: kajakkenusport.hu

“A tavaly őszi szegedi világkupa megmutatta, hogy a magyar kajak-kenu a nehéz időkben is tud színvonalas eseményt szervezni, a nézettség alapján pedig elmondhatom, hogy a magyar szurkolók ennek megfelelően kíváncsiak voltak a versenyre. – mondta Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója. – Bízom benne, hogy ebben az évben is ilyen, vagy ennél magasabb nézettséget tudunk generálni.”

Forrás: kajakkenusport.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb