Sport

Eszelős gólzáporral indította 2021-et a Mol-Pick Szeged, porrá verték a Ceglédet

Hazai pályán, a K&H férfi kézilabda ligában 42-21-re győztük le a Ceglédi KKSE együttesét. Magyarán, a MOL-Pick Szeged pontosan kétszer annyiszor juttatta a labdát a hálóba, mint a ceglédi csapat. Libabőr.

MOL-PICK SZEGED–Ceglédi KKSE 42–21 (21–9)
K&H férfi kézilabda liga., 4. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Sándor, Szikszay.
MOL-PICK SZEGED: Alilovic – Radivojevics 5, Stepancic 5, Bombac 2, Bánhidi 2, Mackovsek 1, Källman 5. Csere: Mikler (kapus), Rosta 3, Gaber 1, Kaspárek 4, Bodó 2, M. Stranovsky 2, Zsitnyikov 3, Sostaric 7/1, Bajus. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Cegléd: Tamási – Gyene, Némeh B. 2, Mazák, Spekhardt 1, Juhász 1, Szepesi 2/1. Csere: Kránitz (kapus), Kállai, Vranac 3, Sinkovits 3, Zakics 6/2, Teleki 1, Kiss R. 2. Vezetőedző: Nagy Károly.
Hétméteres: 1/1., ill. 3/3.
Kiállítás: 4, ill. 2 perc.

Süli Róbert tudósítása a csapat hivatalos rajongói oldaláról:

2021. első meccse! Várták már a #kékek szurkolók, hogy újból kicsit meccslázban égjenek, és szurkolhassanak nekünk. Igaz, továbbra is zárt kapuk előtt játszhatunk, így a tábor egyelőre nem tud bennünket biztatni. A Cegléd volt az ellenfelünk. Ez volt a két csapat 31. NB I-es találkozója, amelyet egymás ellen vívott. Mindenképpen örömteli volt rápillantani a meccs jegyzőkönyvére, hiszen régen szerepeltünk ilyen erős kerettel. Egyedül a friss világbajnoki bronzérmes Joan Canellas hiányzott, aki a héten csatlakozik majd hozzánk. Ott volt a 16-os keretben Luka Stepancic, aki közel egy éve nem játszott, szerencsére a sérülése rendbe jött. Mario Sostaric pedig a 2020-2021-es szezonban először lépett pályára az NB I-ben – a Veszprém ellen még nem kapott szerepet -, így szlovén szélsőnk számára is különleges volt a meccs.

Remekül kezdtünk, pillanatok alatt sikerült két góllal meglépnünk, 4-2-ről még egyenlített a Cegléd, azonban ezután beindult a gólgyártás. Mirko Alilovic remekül védett a kapunkban, így sikerült többször is gyorsan indulnunk, és ezeket a helyzeteket értékesítettük is. A félidő közepén Luka Stepancic is feliratkozott a gólszerzők közé, amelynek nagyon örült a horvát légiósunk, hiszen közel egy éve nem játszott tétmeccsen. Igazi csapatjáték jellemezte az első harminc percet, aki nálunk pályára lépett, gólt szerzett. Ebben Bogdan Radivojevics járt az élen, jobbszélsőnk ötször vette be Tamási Zsolt kapuját. A különbség pedig egyre nőtt, a félidőben 21-9-et mutatott az eredményjelző.

A második félidőre egyetlen kérdés maradt: mennyivel nyerünk? Végül 21-gyel sikerült, 42-21-re. Ismét voltak remek dolgaink, Mario Sostaric rendesen robogott, a meccs legeredményesebb játékosa lett, a szlovén szélső 30 perc alatt 7 gólt szerzett. Luka Stepancic számára is fontos volt ez meccs, főleg, mert remek gólokat szerzett, így számára ez mindenképpen önbizalomnövelő kis meccs volt. Az utolsó 15 percre Mikler Roland is beszállt, a világbajnokság egyik magyar hőse is bemutatott néhány bravúrt, így védesekkel tért vissza Szegedre. A vége igazi örömjáték, a meccset Kaspárek-bombák zárták, így győzelemmel indult 2021.

Kedd reggel érkezünk a meccsen készült Szeged 365 fotóriporttal!

Tudósítás: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb