Közélet

Megnéztük a szegedi középiskolák idei felvételi átlagpontszámainak alakulását

Habár még több intézményben nem történt meg a nyolcadik osztályosok középiskolai központi felvételijének kijavítása, az eddig beérkezett adatok alapján a felvizsga.eu arról számolt be, hogy a tavalyi eredményekhez képest idén csökkentek az átlagpontszámok. Míg 2020-ban 50.86 pont volt az átlag, idén már csak 48.78 pont.

A felvizsga.eu összesített felvételi írásbeli eredményei között eddig három szegedi iskola adatai szerepelnek: a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium, a Deák Ferenc Gimnázium, és a Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának adatai tekinthetőek meg a statisztikában.

RADNÓTI MIKLÓS KÍSÉRLETI GIMNÁZIUM

A Radnótiban vizsgázók átlagpontszámai a következőképp alakultak. Matematikából 34,74, magyarból pedig 31,92 lett az átlag. A magyarból elért eredmények valamennyivel alacsonyabbak a tavalyi átlaghoz képest, akkor 35,64 lett az átlag, matematikából viszont javulás tapasztalható a tavalyi 33,63 -as átlagpontszámokhoz képest.

DEÁK FERENC GIMNÁZIUM

A Deák Ferenc Gimnáziumban matematikából 27,36, magyarból pedig 27,03 az átlag, míg tavaly matematikából 29,78 és magyarból pedig 25,32 -es átlagpontszámokkal végeztek a diákok.

DÉRI MIKSA SZAKGIMNÁZIUM ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA

A Déri esetében az idei számok szerint matematikából 26,16, magyarból 25,7 lett az intézmény átlaga. Ehhez képest tavaly matekból 24,14, magyarból pedig 26,16-os átlag jött ki az eredmények összesítését követően.

Forrás: felvizsga.eu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb