Közélet

Több mint 62 ezer diák írt ma középiskolai felvételi vizsgát

Szegeden is iskolapadba ültek a diákok, ugyanis ma írták meg az egész országban a középiskolai felvételi vizsgákat. A gyerekeknek matematikából és magyar nyelvből kellett 10-10 feladatot megoldani.

Országosan a 9. évfolyamba jelentkezők közül több mint 62 ezren írtak ma központi felvételit. A 6 osztályos gimnáziumokba jelentkezők közül 8 100, míg a 8 osztályosba jelentkezők közül pedig 5 200 diák adott ma számot tudásáról írásban. Mind a magyar nyelvi, mint a matematika feladatsorra 45-45 percet kaptak a tanulók, mindkét tantárgyból 10 feladatot kellett megoldaniuk. Mindkét feladatsor kitöltésével 50-50 pontot szerezhetnek a felvételi eljárásban – írja az Oktatási Hivatal a hivatalos honlapján.

Forrás: radio7.hu

MEGÉRI VIZSGÁZNI, VISZONT NEM KÖTELEZŐ

A felvételi vizsgán való részvétel egyébként nem kötelező. A középiskolák mintegy felében nem szükséges a központi felvételi írásbeli, ezek az intézmények saját felvételi eljárásukat követik. Az iskolák jelentős részében ugyanakkor a túljelentkezés miatt indokolt a felvételizők teljesítményének egységes elvek szerinti rangsorolása. Azok a felvételizők egyébként, akik a mai vizsgán alapos indokkal nem tudtak részt venni, a január 28-i pótló írásbelin vizsgázhatnak. Idén a járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel még egy pótidőpontot jelöltek ki: a február 5-i alkalmon kizárólag azok vehetnek részt, akik jelentkeztek a vizsgára, ám – igazoltan – az előző két vizsganap egyikén sem tudtak megjelenni koronavírus-fertőzés, hatósági karantén vagy egyéb, elháríthatatlan ok miatt. 

A vizsga feladatait és megoldásait pedig itt találod.

Hamarosan a középiskolások jönnek:

Forrás: oktatas.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb