Sport

Gyulai Miklós (MASZ): “bármilyen döntést is hoz Márton Anita, azt tudomásul kell vennünk”

Jól kezdték a szezont a magyar atléták, a hazai szövetség (MASZ) elnöke, Gyulai Miklós pedig úgy látja, jó esély van rá, hogy egy komoly létszámú csapat vehet majd részt márciusban a fedett pályás Európa-bajnokságon. De már szépen alakul a csapat a nyári, tokiói olimpiára is, Gyulai Miklós szerint a japán fővárosban akár a szegedi fedett pályás világbajnok, olimpiai bronz- és szabadtéri világbajnoki ezüstérmes Márton Anita is ott lehet, aki tegnap adott életet kislányának.

“Soha rosszabb idénykezdetet” – mondta az elnök hétfőn az M4 Sport Sporthíradóban, hozzátéve, hogy a hétvégén öten teljesítették az Eb-induláshoz szükséges szinteredményt. Boros Bence 60 méteren, Baji Balázs 60 gáton, Vindics Balázs 800-on, Bartha-Kéri Bianka 800-on és a 17 éves, U20-as magyar csúcsot futó Varga Gréta Barbara 1500-on biztosította helyét az utazók között.

A nyári olimpiára kitérve Gyulai arról beszélt, hogy a szövetség és a versenyzők is úgy állnak hozzá, úgy készülnek, hogy lesz nyáron olimpia, és ő teljesen biztos benne, hogy így is lesz. A játékokra eddig öten kvalifikáltak, de a mostani eredményeket is látva szerinte jó esély van rá, hogy 15 és 20 között lesz majd a tokiói atlétacsapat.

Fotó: m4sport.hu

A japán fővárosban akár a fedett pályás világbajnok, olimpiai bronz- és szabadtéri világbajnoki ezüstérmes Márton Anita is ott lehet. A szegedi súlylökő vasárnap adott életet első gyermekének és Gyulai Miklós elmondta, hogy a folytatás minden tekintetben rajta múlik. Mint jelezte, a szövetség részéről semmilyen nyomást nem raknak rá, nem siettetik, ha akar és fel tud készülni, akkor ott lehet Tokióban, de ha még nem áll majd rá készen, az sem jelent semmilyen problémát.

Fotó: atletika.hu

“Ő egy olyan alakja a jelenkor és egyáltalán a magyar atlétika több mint 120 éves történetének, hogy én azt gondolom, bármilyen döntést is hoz, azt tudomásul kell vennünk” – jelentette ki az elnök, megjegyezve, hogy Márton Anitára szerinte a következő időszakban számíthatnak versenyzőként, a későbbiekben pedig akár edzőként, akár sportvezetőként. – “Neki ott a helye a magyar atlétikában” – szögezte le Gyulai Miklós.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb