- Hirdetés -
- Hirdetés -
Sport

Elkészült a szegedi fedett sportuszoda: a magyar – szerb férfi vízilabda-válogatott mérkőzésével avatják fel február 20-án

- Hirdetés -

Elkészült Szeged fedett sportuszodája a Modern városok program keretében, kormányzati támogatással megvalósuló létesítmény mintegy 16 milliárd forintból épült fel, a sportcentrumot a magyar és a szerb férfi vízilabda-válogatott mérkőzésével avatják fel február 20-án.

Botka László polgármester az épület keddi sajtóbejárásán elmondta, lezárult az ország egyik legmodernebb és legszebb uszodájának műszaki átadása, a létesítmény megkapta a használatba vételi engedélyt is. Az uszodát egy-két héten belül birtokba vehetik a sportolók. A létesítményt az önkormányzat cége, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. üzemelteti, ehhez a város idei költségvetésében 400 millió forint támogatást biztosít – közölte a politikus. Az uszoda a járványügyi korlátozások feloldását követően másnap tudja fogadni a vendégeket – tudatta a polgármester.

A MAGYAR ÉS A SZERB FÉRFI VÍZILABDA – VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSÉVEL AVATJÁK FEL A LÉTESÍTMÉNYT

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke bejelentette, az új sportuszodában február 20-án a magyar és a szerb férfi vízilabda-válogatott játszik mérkőzést. A megelőző héten a két csapat Szegeden edzőtáborozik. Bár a meccset most csak a televízión keresztül láthatja a közönség, a szövetség tervei szerint az uszoda egy újabb rangos összecsapásnak ad helyet, azt követően, hogy nézők előtt is rendezhetőek sportesemények – közölte az elnök.

HOSSZÚ ÉVTIZEDEK UTÁN OTTHONRA LELHETNEK A VIZES SPORTOK KÉPVISELŐI

Molnár Tamás, a szövetség alelnöke kifejtette, az új uszodában hosszú évtizedek után otthonra találnak a szegedi vizes sportok művelői. A létesítmény kiváló hátteréül szolgál majd a Szegeden folyó utánpótlás-nevelésnek. A helyszínen kiosztott sajtóanyag szerint a 13,3 ezer négyzetméter nettó alapterületű uszodában egy 50 méter hosszú, 25 méter széles, 10 pályás, 2,2 méter mély versenymedence található, amely egy mozgatható válaszfallal 25 méteres 2×10 sávosra osztható. A versenyeket 1169 fős lelátóról figyelhetik majd a nézők.

MODERN KIVITELEZÉS, SOK LEHETŐSÉG

A medencecsarnok természetes megvilágítású, sötétíthető, és tévéközvetítésre alkalmas sportvilágítást is kiépítettek benne. A versenymedence mellett egy 1,8 méter mély 25×15 méteres bemelegítőmedence és egy 0,9 méter mély 20×12,5 méteres tanmedence, illetve egy külső-belső lazítómedence is az uszoda része. Az épületben kondicionálótermek, konferenciaterem, egyesületi irodák, gyermekmegőrző, tanulószoba, üzlethelyiségek, büfék és egy wellness részleg is megtalálható. A beruházás kivitelezője a West Hungária Bau Kft. és a Dél-Konstrukt Zrt. volt.

Forrás: MTI

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb