Mindenmás

Néhány hét múlva szabadulhat a rettegett sorozatgyilkos, Magda Marinko

Februárban szabadulhat Magda Marinko – írja az Index.hu. A bíróság két éve kizárta a szabadulás lehetőségét, de most hivatalból újra elő kell venniük a férfi ügyét. A sorozatgyilkos 27 éve ül a szegedi Csillag Börtönben, miután 1993-ban meggyilkolt egy vállalkozót, annak feleségét és üzlettársát, majd ugyanebben az évben Farkas Helga nagynénjét is megfojtotta. A gyanú szerint az Arkan Tigrisei nevű halálbrigád egykori tagja ölte meg a szegedi Z. Nagy családot is, bár ezt sosem sikerült rábizonyítani és a feni gyilkosságokkal ellentétben be sem ismerte.

25 ÉVET KAPOTT, FEBRUÁRBAN SZABADULHAT

Akkoriban, amikor elítélték, még nem volt tényleges életfogytiglan, így 25 évet kapott, amit kétévente felülvizsgálnak. Ez utoljára 2019-ben történt meg, a bíró elutasította a szabadlábra helyezését. A bíróság most hivatalból újra elő kell, hogy vegye a férfi ügyét. Ha idén februárban a bíró szabadlábra is helyezi a szerb sorozatgyilkost, akkor sem szabadul igazán, ugyanis Szerbiában más gyilkosságok miatt negyven év börtön vár még rá – írja a ma szintén Marinko-ról cikkező Blikk. Magyarországi fogságának lejártával a Szeretlek Magyarország információi szerint így kommandós kísérettel, kéz- és lábbilincsben vehetik majd át a szerb hatóságok, 96 évesen szabadulhat majd, ha egyáltalán megéri.

Marinko egyébként így néz ki most, a fotó tavaly készült:

NEM VOLT MINTARAB: DÜHKITÖRÉSEK, ÖNGYILKOSSÁGI KÍSÉRLETEK, HALÁLLISTA A BÖRTÖNBEN

Magda Marinko nem volt mindig „mintarab”, rengeteg gondot okozott. Nemegyszer nekiment az őröknek, vagy dühkitöréseivel hívta fel magára a figyelmet. Többször próbált öngyilkosságot elkövetni. Elfogása után állítólag egy halállistát készített, amelyen többek között az őt elfogó főrendőr és egy újságíró neve is szerepelt. Egy időben azt hangoztatta, hogy amint szabadul, megkeresi, akik szerinte ártottak neki, és leszámol velük.

SZEGED NEM FELEJT: 27 ÉVE TÖRTÉNT A Z. NAGY GYILKOSSÁG

Mint ismert, Magda Marinko kegyetlen ámokfutása 1993-ban, Kecskeméten kezdődött, egy vállalkozót, annak feleségét és üzlettársát gyilkolta meg 800 ezer forintért. Még ugyanebben az évben Orosházán csapott le a halálosztó, Farkas Helga nagynénjét, M. Editet fojtotta meg egy nyakkendővel. A nőtől százezer forintot zsákmányolt. A bíróság ezért a négy gyilkosságért ítélte el, de nagy valószínűséggel társaival ő ölte meg a szegedi cukrászt, Z. Nagy Bálintot, feleségét és két kisgyermekét is. Ezt a bűncselekményt soha nem tudták rábizonyítani.

A szörnyű mészárlásnak pár napja, január 23-án volt a huszonhetedik évfordulója, ha kíváncsi vagy a tragikus részletekre, klikk az alábbi cikkünkre:

Forrás: Blikk, Index, Origo, Szeretlek Magyarország

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb