Közélet

Napi összefoglaló: elkészült az új sportuszoda Szegeden, csütörtökön indul a regisztrált legidősebbek oltása

Elkészült Szeged fedett sportuszodája, az Etelka sori Tiszavirág Sportuszoda, amit már egy-két héten belül birtokba vehetnek a sportolók, a járványügyi korlátozások feloldását követően pedig már másnap vendégeket is fogad. Az oltási program mindeközben továbbra is folytatódik, csütörtökön indul a regisztrált legidősebbek oltása.

TOMBOL A JÁRVÁNY? MINDÖSSZE 20 ÚJ FERTŐZÖTT SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

578 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 78 beteg az elmúlt 24 órában. Szegeden és környékén mindössze 20 új esetet regisztráltak. Érkeznek a napi Covid-számok, a Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai alapján.

MAGYAR COVID – CSODAGYÓGYSZER? NÉHÁNY ÓRÁN BELÜL VÉDETTÉ TESZI A SZERVEZETET AZ ÚJ KÉSZÍTMÉNY

A koronavírus-fertőzés megelőzésében segíthet majd az állatokon már tesztelt magyar készítmény – mondta Kacskovics Imre immunológus, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Természettudományi Karának dékánja a közmédiának.

MA ÉRKEZIK MAGYARORSZÁGRA AZ ELSŐ SZÁLLÍTMÁNY OROSZ VAKCINA

Ma érkezik Magyarországra az első adag orosz vakcina – jelentette be közösségi oldalán Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter. Az első szállítmány 20 ezer ember beoltását lehetővé tevő 40 ezer ampullát tartalmaz.

OPERATÍV TÖRZS: MA ÉRKEZIK AZ OROSZ VAKCINA, CSÜTÖRTÖKÖN INDUL A REGISZTRÁLT LEGIDŐSEBBEK OLTÁSA

Ma érkezik 20 ezer ember beoltására elegendő orosz vakcina, csütörtökön pedig indul a regisztrált legidősebbek oltása, közölte Müller Cecília, országos tisztifőorvos, és György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára az Operatív törzs mai online tájékoztatóján.

SEGÍTSÉG A VENDÉGLÁTÓIPARNAK: ELŐRE JÁR A BÉRTÁMOGATÁS

A kormány változtat a vendéglátóiparban és a turizmusban érdekelt vállalkozók megsegítése érdekében. Az intézkedés lényege, hogy az utólagos finanszírozás helyett az igénylők előre megkapják majd az állami bértámogatást – tudta meg a Magyar Nemzet.

ELKÉSZÜLT A SZEGEDI FEDETT SPORTUSZODA: A MAGYAR – SZERB FÉRFI VÍZILABDA – VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSÉVEL AVATJÁK FEL FEBRUÁR 20-ÁN

Elkészült Szeged fedett sportuszodája a Modern városok program keretében, kormányzati támogatással megvalósuló létesítmény mintegy 16 milliárd forintból épült fel, a sportcentrumot a magyar és a szerb férfi vízilabda-válogatott mérkőzésével avatják fel február 20-án.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb