Közélet

Segítség a vendéglátóiparnak: előre jár a bértámogatás

A kormány változtat a vendéglátóiparban és a turizmusban érdekelt vállalkozók megsegítése érdekében. Az intézkedés lényege, hogy az utólagos finanszírozás helyett az igénylők előre megkapják majd az állami bértámogatást – tudta meg a Magyar Nemzet.

A KORMÁNY EGY ÖSSZEGBEN KIFIZETI FEBRUÁR VÉGÉIG A BÉRTÁMOGATÁST

Mivel a vállalkozások kilátásait elbizonytalanította az erősen bürokratikus támogatási rendszer akadozó működése, jelentősen megváltoztatták a munkahelyek védelmére kiírt pályázat elszámolási és finanszírozási rendszerét. Az állami bértámogatás gyorsabban és egyszerűbben jut el a bajban lévő vállalkozásokhoz: a kormány egy összegben kifizeti február végéig a bértámogatást. A lépés a vendéglátóhelyeken kívül a szállodák és a fitnesztermek üzemeltetőit is érinti.

A VÁLLALKOZÁSOK NEM UTÓFINANSZÍROZÁSSAL, HANEM ELŐRE HOZZÁJUTNAK A TÁMOGATÁSHOZ

Az állami segítséget a jövőben nem az igényléssel érintett hónapot követően, azaz utófinanszírozással teljesítik, hanem a pályázók helyzetének könnyítése érdekében már az aktuális hónap elején megérkezik a cégekhez a munkavállalók bértámogatása. Ez azt jelenti, hogy a vállalkozások előre hozzájutnak a pénzhez.

A MEGFELELŐ ELSZÁMOLÁST PEDIG AZ ÉRINTETT HÓNAPOT KÖVETŐEN ELLENŐRZIK

Az elszámolási rendszer pedig úgy változik, hogy a bérek kifizetését, illetve a dolgozó megtartását az érintett hónapot követően ellenőrzik. Ezzel biztosítja a kormány, hogy a munkahelyek védelme ne jelentsen indokolatlan megterhelést a házhozszállítás mellett is jelentős mértékű veszteségeket elkönyvelő vállalkozásoknak – írta a Magyar Nemzet.

Forrás: Magyar Nemzet

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb