Mindenmás

Kíváncsi vagy, mi lett a házzal, ahol a Z. Nagy gyilkosság történt? Mutatjuk!

Az utóbbi hetekben viszonylag sokat foglalkoztunk a 27 éve történt Z. Nagy gyilkossággal és annak feltételezett, hamarosan szabaduló elkövetőjével – a cikkeink megjelenése után rengetegen szegeztétek nekünk a kérdést: mi történt a szegedi házzal, ahol a tragédia történt? Természetesen utánanéztünk.

27 ÉVE TÖRTÉNT A TRAGÉDIA

A szörnyű mészárlásnak pár napja, január 23-án volt a huszonhetedik évfordulója: 1994. január 23-án este betörtek a család Szeged, Bárka utcai otthonába és a 42 éves Z. Nagy Bálint cukrászmestert, vele egykorú feleségét, Z. Nagyné Dunai Gizellát, valamint 17 éves Dániel és 10 éves Balázs fiaikat megölték. Ha kíváncsi vagy a tragikus részletekre, klikk az alábbi cikkünkre:

HETEKEN BELÜL SZABADULHAT MARINKO

Februárban szabadulhat Magda Marinko – bár a bíróság két éve kizárta a szabadulás lehetőségét, most hivatalból újra elő kell venniük a férfi ügyét. A szerb férfi 27 éve ül a szegedi Csillag Börtönben, miután 1993-ban meggyilkolt egy vállalkozót, annak feleségét és üzlettársát, majd ugyanebben az évben Farkas Helga nagynénjét is megfojtotta. A gyanú szerint az Arkan Tigrisei nevű halálbrigád egykori tagja ölte meg a szegedi Z. Nagy családot is, bár ezt sosem sikerült rábizonyítani és a feni gyilkosságokkal ellentétben be sem ismerte. 

SZEGED, BÁRKA UTCA 6/B: A HÁZ, AHOL A SZÖRNYŰSÉG TÖRTÉNT

A házat a gyilkosságot követően a közismert szegedi cukrász első házasságból származó fia, Bálint örökölte. Beköltözött, később azonban úgy döntött, megpróbálja eladni az épületet. Mondanunk sem kell, nehezen talált vevőre. A házat 2001-ben a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete vásárolta meg 25 millió forintért, melyet azóta átalakítottak.

Ugyanaz a parketta a nappaliban, az előszobában ugyanaz a virágos járólap, amin a család tagjai közlekedtek. Az egykori konyhában irodát rendeztek be.

A család gardróbját mosdóvá alakította a szervezet, a szülők hálószobájából a megyei titkár irodája lett, amiből az egyik egykori gyerekszoba nyílik. Korábban itt álltak a gyerekek bútorai is, mesefigurás matricákkal teleragasztva. Az emeleti nagy fürdőszobát több helyiségre osztották. Itt tusolót és wc-t is alakítottak ki. A falakon a régi, drapp virágos csempe van még mindig. A vasaló szobából kis teakonyha lett, itt is a család egykori bútora áll.

Fotók: Török Kornél

Forrás: Bátyi Zoltán: A nap, amikor megölték a szegedi cukrászcsaládot, Wikipédia

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb