Kikapcs

A rejtvényeké lesz a főszerep februárban a Somogyi-könyvtárban

A legismertebb magyar rejtvényújság, a Füles 1957. február 3-án jelent meg először. A jeles évforduló emlékére február 3-án ünnepeljük a magyar rejtvényfejtők napját. Ebből az alkalomból játékra hívja a Somogyi-könyvtár az érdeklődő szegedieket, elindítja ugyanis online játéksorozatát, a Rejtvénykihívást, a Dorozsmai Fiókkönyvtár pedig meghirdeti a Rejtvényfejtők hónapját.

A Rejtvénykihívás jegyében folyamatosan megújuló, különböző típusú fejtörőkkel várják a rejtvények hódolóit a könyvtár honlapján és Facebook-oldalán, valamint a Dorozsmai Fiókkönyvtár Könyv(tár)Pontján.

„Ha megfejtetted rejtvényeinket, készíts saját keresztrejtvényt papíron, mely valamilyen módon kapcsolódjon városunkhoz, Szegedhez. A kész feladványt küldd el nekünk, és mi megvalósítjuk online – a virtuális térben.” – olvasható a könyvtár honlapján megjelenő felhívásban.

Érdemes játszani, ugyanis a legkreatívabb keresztrejtvény-készítők között könyvcsomagot sorsolnak ki a szervezők. További részletekért keresd a Somogyi-könyvtár honlapját: www.sk-szeged.hu/rejtvenykihivas

Forrás: Somogyi-könyvtár

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb