Szegedi Arcok

NAV-balhé a Szegedi Nagybani Piacon: kamionszámra érkezett a zöldség-gyümölcs, de a 251 milliós áfát nem fizették be

Áfacsaló bűnszervezetet kapcsoltak le a szegedi nagybani piacon – adta hírül a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség. Az elkövetők a több mint egymilliárd forint értékű zöldség és gyümölcs után 251 millió forint áfát csaltak el.

PESTI BIZNISZMÁGUS, GÖRÖG GYÜMÖLCS

Egy budapesti cég ügyvezetője Görögországból nagy tételben szerezte be a termékeket, majd a Szegedi Nagybani Piacon úgy hozta forgalomba, mintha azokat magyar cégektől vásárolta volna. Ezzel a módszerrel kerülte el, hogy az értékesítés után áfát kelljen fizetnie. Így tudta alacsony áron, de számára mégis haszonnal eladni az árut. A fiktív számlákat jutalék ellenében egy olyan bűnszervezettől szerezte be, ahol a láncolatban szereplő cégeket folyamatosan cserélték.

251 MILLIÓS ÁFÁT CSALTAK EL

Az elkövetők a több mint egymilliárd forint értékű zöldség és gyümölcs után 251 millió forint áfát csaltak el. A költségvetést ért kár megtérülésére a nyomozók 80 millió forint értékben ingatlanokat zároltak, valamint lefoglalták az akció napján a piaci árusnál lévő több mint 16 millió forint készpénzt.

20 ÉVET KAPHATNAK

A dél-alföldi pénzügyi nyomozók négy személyt gyanúsítottként hallgattak ki, további négy személyt pedig üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek, és indítványozták letartóztatásukat Csongrád-Csanád Megyei Főügyészségnél. Az elkövetők akár húsz év szabadságvesztésre is számíthatnak.

Fotók: Szegedi Nagybani Piac

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb