- Hirdetés -
- Hirdetés -
Sport

Új klubrekord született, történelmet írt a SZEDEÁK Kecskeméten

- Hirdetés -

Történelmi sikert szerzett szerda este a Naturtex-SZTE Szedeák Kecskeméten, akik a szezonbeli 14. győzelmüket is behúzták. Mindez azért annyira fontos, mert ennyit még sosem nyertek egy huzamban a 26 meccsből álló alapszakaszban. A Messzi István Sportcsarnokban, zárt kapuk mögött megtartott esemény 95-99 – es szegedi diadallal zárult.

- Hirdetés -

A csapat tudósítása (via Naturtex-SZTE Szedeák):

- Hirdetés -

Jobban kezdte a Kecskemét a hétközi bajnokit, az első percek után azonban, 11–10-et követően ritmust váltottunk. Főleg Govens Darrin volt elemében, a honosított amerikai játékosunk sorra szerezte a kosarakat, amivel hamar megfordítottuk a meccset, majd tíz pont fölé tornáztuk a különbséget. A negyedben több mint 30 pontig jutottunk, nagyszerű első tíz percet zártunk.

Ez a második negyedben is kitartott, Govens az első tíz ráemeléséből egyaránt kosarat szerzett, miközben a gólpasszok terén is jól teljesítettünk. Irányítottuk a meccset, és a húszpontos előnytől sem álltunk messze, végül Govens félidőt lezáró hármasával lett 13 a fórunk a nagyszünetre.

A pihenő után a KTE kapta el jobban a kezdést, 5–0-al nyitottak, ezt Zach Brown törte meg. Tartottuk a tíz pont körüli előnyünket, a Kecskemét szívósan küzdött, jött is az extra Wittmanntől és Djeraszimovicstól, de végig nálunk volt az előny.

A negyedik negyedet két gyors Brown-kosárral kezdtük, időt is kért Váradi Kornél 71–80-nál. A Kecskemét innen is vissza tudott jönni, Wittmann szórta a hármasokat, négy pontnál közelebb azonban nem engedtük ellenfelünket. 83–87 után sikerült meglépni, a végén pedig a büntetőknél sem remegett meg a kéz a fontos szituációkban, így újabb értékes győzelmet arattunk.

Mindez azt jelenti, hogy történelmi sikert szereztünk, hiszen ez volt a szezonbeli 14. győzelmünk, ennyit pedig még sosem nyertünk a 26 meccsből álló alapszakaszban. A válogatott Eb-selejtezői miatti szünet előtt szombaton 19 órától a DEAC otthonában folytatjuk.

Kecskemét–Naturtex-SZTE-Szedeák 95–99 (18–31, 24–24, 29–21, 24–23)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 13. forduló. Kecskemét, Messzi István sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Papp P., Mészáros, Lengyel.
Kecskemét: WITTMANN 21/15, THOMAS 26/3, DJERASZIMOVICS 22/6, Kucsera 3/3, Karahodzsics 2. Cserék: Lukács 3/3, Körmendi, Dramicsanin 14, Horti 4. Vezetőedző: Váradi Kornél.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 8/3, GOVENS 36/9, BROWN 17/3, Dzeletovics 8, DICKEY 10. Cserék: Keller 13/9, Kerpel-Fronius B., Bognár 7/3.Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Kipontozódott: Horti (37.), Thomas (40.), ill. Govens (39.).

Szrecsko Szekulovics: “Kecskeméten még az összeszokott, rutinos csapatoknak is nehéz minden meccs, pláne azoknak, ahol több újonc is van, mint nálunk. Irányítottuk a mérkőzést, az utolsó negyedben kerültünk gödörbe, Govens kipontozódását sem volt egyszerű megoldani, de végül győzni tudtunk, és ez most a legfontosabb. Az Alba elleni meccsek után ez is egy nagyon fizikális mérkőzés volt, kemény hetek vannak mögöttünk, és szombaton is vár még ránk egy találkozó. Örülünk a mai sikernek, kulcsfontosságú győzelem volt a mai.”

Zach Brown: “Tudtuk, hogy kemény mérkőzés lesz, de mindent megtettünk, hogy az elejétől kezdve uraljuk a mérkőzést. A Kecskemétnél volt több játékos is, akik kiszorított helyzetből is sikeresek voltak, és így hiába alakítottunk ki nagyobb előnyt, mindig vissza tudtak jönni. Örülünk a sikernek, fontos idegenbeli siker ez számunkra.”

Borítókép: Kosarsport.hu

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb