Mindenmás

25 millió forintos kokainfogás a szomszéd megyében, két férfit tartóztattak le (videóval)

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Miskolci Bűnüldözési Osztálya büntetőeljárást folytat F. Krisztián és társa, G. Károly ellen kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt. A szakértői szakvélemény szerint a lefoglalt kábítószer kokainnak minősül, feketepiaci értéke 25 millió forint – írja a police.hu.

A nyomozás adatai szerint a 31 éves budapesti G. Károly 2021. január 9-én megjelent F. Krisztián kecskeméti lakásán, ahol feltehetően kábítószert vásárolt, majd autóval távozott. A nyomozók az autót és a benne ülőket még Kecskemét belterületén megállították és átvizsgálták, melynek eredményeként a jobb első ülés alatt mobiltelefonokat, továbbá egy reklámtáskában átlátszó vákuumozott fóliában 210 gramm fehér, por állagú, míg egy kis zacskóban zöld kábítószergyanús anyagot találtak és foglaltak le. A már letartóztatásban lévő két férfi Kecskeméten és Budapesten árulta a drogot.

A nyomozók F. Krisztián lakásán is kutatást tartottak, aki – amikor a rendőröket meglátta – kidobott egy dobozt az erkélyről az udvarra. A rendőrök a lakásban és az udvaron több csomagban, összesen 790 gramm fehér kábítószergyanús anyagot, egy feltehetően maroklőfegyvert, több mint 13 millió forintot, fóliázógépet és vákuumfóliákat foglaltak le. A szakértői szakvélemény szerint a lefoglalt kábítószer kokainnak minősül, feketepiaci értéke 25 millió forint. A nyomozók a két férfit őrizetbe vették, és az illetékes bíróság elrendelte letartóztatásukat.

MINDEKÖZBEN A MEGYÉNKBEN IS ZAJLOTT A DROGBIZNISZ

Két dealert, egy 21 és 29 éves férfit vettek őrizetbe Hódmezővásárhelyen, akik a megalapozott gyanú szerint rendszeresen kábítószert értékesítettek.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb