Szegedi Arcok

Angliában dolgozó szegedi DJ varázsolt slágert Majkának és Gáspár Lacinak

Dagad a mellkasunk a büszkeségtől: a jelenleg Nagy-Britanniában építőipari szakiként vendégeskedő Dj Lennard és a Tisza Dokk rezidense, Gabriel B készített remixet Majka, Gáspár Laci és Lotfi Begi Hurrikán című szerzeményéhez. A szegediek által készített verzió péntek délután debütált a Magneoton kiadó Youtube csatornáján és a Rádió 1 – en, ahol Lotfi Begi kvázi agyon dícsérte a két szegedi producert.

Kezdjük a lényeggel, ez itt az eredeti Lotfi Begi verzió:

Ez pedig a két szegedi ász, Lennard és Gabriel B által felturbózott:

NAGY-BRITANNIÁBAN DOLGOZIK A KÖZISMERT SZEGEDI LEMEZLOVAS, A LEMEZEK HELYETT MOST A CSÁKÁNYT PÖRGETI

““Fura, de abszolút jól érzem magam, nem vagyok lelki válságban. Remélem, hogy nem tart örökké ez a helyzet és visszaáll a rend, beindulnak a rendezvények otthon, és akkor ott tudom folytatni, ahol abbahagytam. Nem számítok arra, hogy ez gyorsan bekövetkezik, itt nem 1-2-3 hétről lesz szó, hanem sokkal hosszabb időről” – nyilatkozta Fülöp Timi kolléganőnknek Lennard még december első napján, közvetlenül azt követően, hogy leszállt a gépe Londonban. Az országosan is ismert szegedi lemezlovas – producer a kijárási tilalom (és a szórakoztatóipar ezt követő totális összeomlása) bevezetését követően döntötte el: amíg nincsenek bulik, fesztiválok, szerencsét próbál Nagy-Britanniában.

Mint Lennard a Szeged365.hu-nak elmondta, napközben a bátyjával közösen a brit építőiparban keresik kenyerüket, este pedig gép elé ül és újabb szerzeményeken agyal. A Hurrikánhoz készített átirat pont ilyen, a Majka – Gáspár – Begi sláger különlegessége, hogy a remix félig Angliában (Lennard), félig Szegeden (Gabriel B) készült, táv-kooperációban. A péntek esti, Rádió 1 premier alkalmából a két műsorvezető, Lotfi Begi és Juhász Gergő élőben kapcsolta a szegedi producer-páros egyik felét, Lennardot, aki – miután percekig hallgatta az iráni-teheráni származású könnyűzenei nagyágyú dícséreteit – elárulta, leginkább a Purple Disco Machine volt rá hatással munka közben. Mint mondta, már készül a koronavírus utáni időkre és arra, hogy hamarosan újra Szegeden pörgethesse a bakelitet.

A Lennarddal készült teljes interjúnkért kattints az alábbi cikkünkre…

…ha pedig egy kis szombati, one-man kijárási tilalom házibulit tervezel, Gabriel B remek könnyűzenei tippekkel lát el:

Büszkék vagyunk Rátok, Srácok!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb