Kikapcs

Szeged 365 Kikapcs: szerelem, szurkolás, színház teszi tökéletessé a szombat délutánt

Alaposan elkényeztet bennünket a szombat programok szempontjából: este pályára lépnek kedvenc kéziseink, de még előtte megnézhetjük A Pendragon-legenda színpadi adaptációját, és a szerelem pszichológiájáról is megtudhatunk mindent. Jól hangzik, nem?

NÉZD MEG A PENDRAGON LEGENDA MUSICAL VÁLTOZATÁT!

Szerb Antal fantasztikummal teli, fordulatos regénye jócskán megelőzte a korát. Nem véletlen, hogy alapanyagául szolgált több színpadi és egy 1974-ben készült filmes feldolgozásnak, ez utóbbiban a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Darvas Iván alakították.

Ezúttal zenés színházi adaptáció született Kovács Adrián zeneszerző és Galambos Attila szövegíró tollából. A kalandregény hangsúlyai áthelyeződnek az érzelmekre, a minden racionális meggondolást elsöprő szenvedélyekre, de a történet lényege változatlan: Bátky doktor, a londoni tanulmányúton tartózkodó magyar bölcsész meghívást kap Pendragon urától a kies Walesbe, ahol az érdeklődése fókuszában álló középkori titkos társaság, a Rózsakeresztesek után nyomozhat. Az előadás 15:00-kor kezdődik.

SODRÓDNI VAGY ÉLNI: A SZERELEM PSZICHOLÓGIÁJA

A párkapcsolatokra nem létezik tökéletes recept, ezért minden egyén és pár máshogyan törekszik az idilli kapcsolat kialakítására. De meddig kell várni a nagy Ő érkezésére? Mit tehetsz, ha a társadalmi nyomás, miszerint párt kell találnod magadnak, átszivárog a mindennapjaidba? Mennyi ideig tartson az ismerkedés, és hogyan küzdjetek meg a kihívásokkal? Hogyan kezeld a kapcsolati státuszodat a közösségi médiában? Ezen az önismereti napon a fentiek mellett még számos kérdésre kaphatsz választ 16:00-tól, amely segítséget nyújthat a harmonikus kapcsolat kialakításában.

LEMEZBEMUTATÓT KONCERTTEL JÖN AZ ERDŐFŰ ZENEKAR

Este 20:00-kor vágnak bele a koncertezésbe az Erdőfű zenekar tagjai. A Erdőfű tagjai mind elkötelezett hívei a Kárpát-medencei népzenei hagyomány hiteles előadásának, táncházakban és koncerthelyszíneken egyaránt. A zenei műhelynek is tekinthető kezdeményes célja, hogy átfogó képet adjon a magyarlakta területek és a velünk együtt élő etnikumok vonós népzenéjének sokszínűségéről, az adott vidék vagy falu sajátosságait tartva szem előtt. A mulatság ezen a linken tekinthető meg.

SZURKOLJUNK EGYÜTT A KÉKEKNEK!

Szintén 20 órakor fogadja a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a francia Paris Saint-Germain együttesét a MOL-Pick Szeged. Bár a lelátón nem hajszolhatjuk győzelembe kedvenceinket, azért a fotelben szurkolhatunk egy nagyot: a meccset a Sport 1 élőben adja.

https://szeged365.hu/2021/02/01/szombaton-haboru-az-ujszegedi-sportcsarnokban-jon-a-pick-vs-psg-meccs/

A MIAMI VICE-OT ADJA A FILMCAFÉ

Ha jó filmet szeretnél látni, 21:00-kor a Filmcafén a helyed! Kezdődik Michael Mann zseniális Miami Vice adaptációja, ahol Ricardo Tubbs és Sonny Crockett göngyölíti fel a bűnügyeket. Az új megbízatás során Tubbsnak be kell épülnie a dél-floridai kábítószer-kereskedő hálózatba, hogy megtalálják azokat a rosszfiúkat, akiknek három gyilkosság van a számlájukon. Az akció remekül halad, egészen addig, míg Crockett bele nem szeret az egyik fegyver- és drognepper gyönyörű feleségébe.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb