Mindenmás

Újabb őrület a Szegeden is népszerű Dubioza Kolektiv asztaláról: újrahasznosított robottal bővült a csapat

A szegedi SZIN-en is minden évben fellépő és őrült bulikat csapó együttes most éneklő és hangszeren játszó humanoid robottal bővült. A Dubioza Kolektiv nevű banda a Szarajevói Egyetem villamosmérnöki karának diákjait kérte fel a robot megépítésére.

Az Index.hu azt írja, hogy a tanulóknak nagyjából két évbe telt Robby Megabyte életre keltése. Elkészítéséhez újrahasznosított anyagokat, köztük autó-és babakocsi-alkatrészeket használtak fel. Robby fehér színű teste háromdimenziós nyomtatási eljárással készült. A robot feltűnik a zenekar #fakenews című albumának egyik számához készült videóklipben, és rendszeres szereplője volt a banda Quarantine Show című online műsorának.

Az együttes egyébként a tavalyi év karanténos időszakában számos online koncertet adott, ezzel feldobva az egyhagú hétköznapokat.

Fotó: Dubioza kolektiv hivatalos Facebook oldala

Minden esetre a legújabb hír hallatán Mi is kedvet kaptunk, és már alig várjuk, hogy Szegedre is megérkezzen a banda (velük együtt talán Robby is) és hogy végre csapassunk egy igazi nagy bulit – már amennyiben a vírus engedi, és az idei évben megrendezére kerül a SZIN.

Forrás: Index.hu/Dubioza kolektiv Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb