- Hirdetés -
- Hirdetés -
Sport

Tom Brady hetedszer is a csúcson, bajnok a Tampa Bay

- Hirdetés -

A Tampa Bay Buccaneers nyerte az NFL nagydöntőjét, az 55. Super Bowl-t, 31-9-es megsemmisítő vereséget mérve a címvédő Kansas City Chiefs csapatára. A 43 éves Tom Brady, 10-ből 9 szegedi NFL rajongó abszolút kedvence, a floridaiak irányítója – aki tavaly húsz esztendő után hagyta el a New England Patriots csapatát – tizedik nagydöntőjében a hetedik bajnoki címét ünnepelhette. A Tampa Bay története során másodszor nyerte meg a Vince Lombardi-trófeát.

NFL, 55. Super Bowl:
Tampa Bay Buccaneers-Kansas City Chiefs 31-9 (7-3, 14-3, 10-3, 0-0)

Tampa, Raymond James Stadion, 25 ezer néző

Az első támadások korán véget értek mindkét oldalon, végül a Chiefs szerezte az első pontokat egy mezőnygólnak köszönhetően (0-3). A Tampa gyorsan válaszolt, egy 75 yardos támadássorozat végén Rob Gronkowski kapott touchdown-passzt Bradytől (7-3). A házigazda nem sokkal később növelhette volna előnyét, egészen a Chiefs gólvonaláig jutott, de négy kísérletből sem tudta beerőszakolni a labdát a célterületre.

A Patrick Mahomes által vezetett Chiefs támadósor képtelen volt haladni, ráadásul egy elrontott punt után kiváló mezőnypozícióból jöhetett a Buccaneers. A Kansas City védelme ugyan jól védekezett, de a mezőnygól-kísérletnél a speciális egység nagy hibát követett el – idő előtt ugrottak be -, így a büntetés után jöhetett újra Brady, aki újfent Gronkowskinak adott touchdown-passzt (14-3).

A Kansas csak egy mezőnygóllal tudott válaszolni (14-6), Bradynek pedig egy perce maradt a félidő vége előtt visszatámadni. A Chiefs védői újra több szabálytalanságot elkövettek, így a Tampa végül egy yardról jöhetett, Brady pedig Antonio Brownnak osztotta ki harmadik TD-passzát (21-6).

A második félidő első támadásából a Chiefs újabb mezőnygólt rúgott (21-9), de a Tampa azonnal válaszolt, Leonard Fournette 27 yardos futással szerzett újabb touchdownt (28-9). Mahomes a következő támadásban szorongatott helyzetből szeretett volna nagy játékot kihozni, de eladta a labdát, a Tampa pedig újra mezőnygólig jutott (31-9). A zárónegyed elején a Chiefs egy hosszú támadás végén újra pontok nélkül maradt, a Tampa pedig így kényelmesen őrizhette az eredményt.

A mérkőzés legértékesebb játékosának, pályafutása során ötödször, Bradyt választották.

Két dolog, amit legalább akkora hype övez évről évre, mint magát a Super Bowl-t. Az egyik a sportesemény csillagászati áron mért reklámjai:

A másik pedig a Halftime Show, ezúttal Weeknd fellépésével:

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb