Mindenmás

Hétfőtől megszűnik a Klubrádió

A Fővárosi Törvényszék keddi ítélete szerint már csak vasárnapig használhatja a Budapest FM 92,9 MHz frekvenciát a Klubrádió, így legfeljebb internetrádióként tud majd tovább üzemelni – írta a Media1.hu információi alapján az index.hu.

A bíróság azzal indokolta ítéletét, hogy a Klubrádió a korábbi jogsértései kapcsán nem nyújtott be fellebbezéseket, így azok jogerőre emelkedtek, így a két bírság már kizáró oknak számított a frekvenciajogosultság meghosszabbítására irányuló kérelem elbírálásakor.

Tavaly szeptember 11-én közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH), hogy „ismételt jogsértés” miatt nem újítják meg a Klubrádió frekvenciaengedélyét. A rádió pert indított (ennek született meg most az ítélete), de elindult időközben a kiírt frekvenciapályázaton.

A Media1.hu tudósítása szerint Arató András, a Klubrádió elnöke és tulajdonosa folyosói sajtótájékoztatóján szégyenteljesnek nevezte, hogy Magyarországon olyan rendszer van, ahol ilyen határozatot hozhat a Médiatanács, és az ilyen bírósági megítélés alá eshet. A Klubrádió jogorvoslatra készül az ítélet ellen.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb