Kikapcs

SZTE Szabadegyetem: az intézmény 12 dékánja, illetve dékánhelyettese tart előadást

Újfajta tematikával várja az SZTE Szabadegyetem XXVII. szemeszterében az érdeklődőket. A Szegedi Tudományegyetem 12 dékánját vagy dékánhelyettesét ismerhetik meg a nézők a 2020/2021-es tanév tavaszi félévében. Az SZTE népszerű ismeretterjesztő előadás-sorozata 2021. február 10-én kezdődik, az előző szemeszterhez hasonlóan, online formában.

SZÓ LESZ AZ EGYETEM DÉKÁNJAINAK NEMZETKÖZI TÉREN IS KIEMELKEDŐ KUTATÁSI EREDMÉNYEIRŐL

A 2020/21-es tanév tavaszi félévében az SZTE Szabadegyetem hagyományosan a Házasság hetéhez kötődő előadással kezdődik. A szemeszternyitást követően azonban egy teljesen eredeti programmal jelentkezik az előadás-sorozat. Az intézmény 12 dékánja, illetve dékánhelyettese osztja meg az érdeklődőkkel a nemzetközi téren is kiemelkedő kutatási eredményeket, ezzel is hangsúlyozva a Szegedi Tudományegyetem egységét és az universitas szellemiségét.

12 KÜLÖNBÖZŐ TUDOMÁNYTERÜLETBE TEKINTHETNEK BE AZ ÉRDEKLŐDŐK

Érdemes lesz követni az SZTE szabadegyetemi programját, ugyanis a 12 kar vezetőinek köszönhetően 12 különböző tudományterületbe pillanthatnak be az érdeklődők. Szó lesz – többek között – statisztikáról, a smart technológiák és a mezőgazdaság kapcsolatáról, a festészeti hamisítások kérdéséről, de a nézők megismerkedhetnek a nyelvészettel, filozófiával is. A hallgatók megtudhatják, hogy milyen paradigmaváltások történtek az orvosok kártérítési felelősségét illetően, hogyan kapcsolódik a biomechanika a hétköznapokhoz, és bepillanthatnak a vegyészek virágos kertjébe is. A négy, orvostudományhoz kötődő karnak köszönhetően minden kiderül a migrénről, a daganatellenes hatóanyagok evolúciójáról, a gyulladásos bélbetegségek újfajta kezelési módjairól, és megtudhatjuk azt is, hogyan változnak meg a csontok a fogászati implantátumok behelyezésekor.

A részletes programot ide kattintva találod meg.

Forrás: SZTE Sajtó

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb