Közélet

Marad minden a régiben: tavasszal lesz érettségi

A korábban kialakított óvintézkedések mellett a tavaszi érettségi vizsgák írásbeli és szóbeli részei is biztonsággal megtarthatók lesznek – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelési államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős Operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

Fotó: infostart.hu

A TAVALYIHOZ HASONLÓAN IDÉN IS BIZTONSÁGOSAN MEGSZERVEZHETŐ AZ ÉRETTSÉGI

Maruzsa Zoltán elmondta, a vizsgákat 2020 őszén is sikerült problémamentesen megszervezni több tízezer tanuló számára. “Egy teremben legfeljebb tíz fő jelenlétében az írásbeli vizsgák biztonságosan lebonyolíthatók, a szóbeli vizsgák pedig ugyancsak kellő távolságtartás mellett megszervezhetők” – fogalmazott az államtitkár. Megjegyezte, tavaly tavasszal csaknem 80 ezer, ősszel 30 ezer tanuló érettségizett le úgy, hogy sehol nem alakult ki fertőző góc, és a vizsgákon az elmúlt évek átlagának megfelelő eredmények születtek.

Fotó: index.hu

HAVONTA 300 EZER LITER FERTŐTLENÍTŐT BIZTOSÍTANAK AZ OKTATÁSI INTÉZMÉNYEKNEK

A köznevelésért felelős államtitkár felidézte, hogy az Orbán-kormány döntése értelmében a kilencedik évfolyam felett távoktatásban tanulnak a diákok, míg az óvodákban, és az első évfolyamtól a nyolcadik osztályig az iskolában folyik az oktatás a megfelelő biztonsági intézkedések betartása mellett. Elmondta, hogy az operatív törzs havonta 300 ezer liter fertőtlenítőt biztosít az intézményeknek, és a védekezés eredményes volt, mivel januárban nagyon kevésszer kellett intézkedniük.

Forrás: MTI/index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb