Mindenmás

Napi trash: bedrogozva furikázta a migránsokat Makónál

Ha azt hitted, hogy a pakisztáni nagykövet fiánál – aki az apja diplomata Mercijével a horgosi határon csempészte a migránsokat – már nincs szürreálisabb, szólunk: van, egy férfi egyszerre több kábítószer hatása alatt csempészte a román határon a szír és palesztin migránsokat. A járási ügyészség közleménye szerint a drogok nem varázsoltak belőle Usain Bolt-ot: a rendőrök mindössze 50 méter futás után elkapták.

Az eset augusztusban történt, aktualitását a vádemelés adja. A vádlott Ausztriából érkezett, egy eddig ismeretlen megbízó kérésére. 2020. augusztus 8-án, hajnal 5 óra körül időpontban Makó külterületén, egy vett fel 10 szír és 2 palesztin illegális határátlépőt. A 12 főt a vádlott társa juttattatta át Románia területéről a zöldhatáron keresztül Magyarországra. A határőrök már akkor kiszúrták, amikor az illegális határátlépőket az autóba gyömöszölte, ezt követően némi sprint következett a szántóföldön, amely elég rövidre sikerült: a rendőröknek 50 méter kellett, hogy utolérjék a férfit. Előállítást követően, egy röpke vizeletminta után kiderült: egyszerre több kábítószer hatása alatt volt.

A járási ügyészség a vádlottat embercsempészés bűntettével, valamint bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja. A férfi letartóztatásban van, a bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb