Sport

Befejeződtek az újszegedi bringás fejlesztések

Befejeződtek a 2020. júniusában a biztonságos kerékpározás érdekében elkezdett, újszegedi kerékpáros fejlesztések – adta hírül a szegedi önkormányzat. A Fenntartható Városi Közlekedésfejlesztés program keretein belül megvalósított fejlesztések során 1 milliárd 430 millió forint támogatást használt fel a szegedi önkormányzat, többek között a Temesvári körúton futó, 553 méter hosszú kerékpárutat is ebből újították fel.

MEGÚJULT A TEMESVÁRI KÖRÚTI BICIKLIÚT, NINCS TÖBB KÁOSZ A SZÉKELY SORON

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény szerint az alábbi fejlesztések valósultak meg tavaly június óta:

  • felújították az Erzsébet Liget melletti, Temesvári körúti bicikliutat, 553 méter hosszan
  • 380 méteres kerékpárút épült a Székely soron, a járda mellé
  • a Székely sor-Derkovits fasor és a Temesvári körút-Bérkert utcai csomópontokban külön útvonalakat alakítottak ki a drótszamárral közlekedőknek, akiket külön jelzőlámpák irányítanak
  • ketté választották a gyalogos és bringás forgalmat a Székely sortól a Csanádi utcáig, 212 méter hosszan

A program beruházásai hat városrészt érintenek, Újszeged mellett Tarjánban, Baktóban, az Északi Városrészben és Új-Petőfitelepen a polgármesteri hivatal ígérete szerint még az első negyedévben el fognak készülni, a Belvárosban pedig az idén ősszel indul a beruházás.

MÉG MINDIG VANNAK SZÜRREÁLIS MEGOLDÁSOK

Szeged kerékpáros közlekedése egy igazi Neverending Story, mindig van egy-két helyszín, amely kiveri a biztosítékot. A Szeged365 olvasói és a különféle szegedi Facebook csoportok “lakói” az Etelka sori és a Retek utcai megoldásokat nehezményezték az utóbbi hetekben.

Konkrétan, ezekről van szó:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb