Közélet

Agyunk eldurran: betiltják a magyar himnuszt és lobogót Ukrajnában

Egy törvényjavaslat szerint szabályoznák az állami szimbólumok használatát az önkormányzatok épületein − írja az egyik helyi portálra hivatkozva az Index.hu. Amennyiben elfogadják a törvényt, az adminisztratív épületek homlokzatán és helyiségeiben, illetve a helyi önkormányzatok kommunális vállalatainak, hivatalainak és szervezeteinek épületének homlokzatán kizárólag Ukrajna zászlaját engedélyezik kihelyezni.

A hírre Krisztián nevű olvasónk hívta fel a figyelmünket, aki szegedi származású, de a Kárpátalja nyugati részén lévő Csap nevű településen alapított családot. Krisz ennyit írt ma reggeli Facebook üzenetében: “ha ezt komolyan gondolják, én az egész családdal együtt hazaköltözök, jöhet újra Szeged!” Az olvasónkat sok szeretettel várjuk, közben pedig folytatjuk a hírt:

  • A törvény azt is javasolja a képviselőknek, hogy minden plenáris ülés elején és végén énekeljék el az ukrán himnuszt, 
  • más országok himnuszának eléneklése viszont szigorúan tilos.

Az adott pont a szintén bicskanyitogató szürtei eset miatt került be a dokumentumba: tavaly decemberben a helyi képviselők az ülés elején elénekelték az ukrán himnuszt, a magyar himnusz pedig az ülés formális lezárása után hangzott el. Az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) hazaárulás gyanújával büntetőeljárást indított a képviselők ellen, mert a magyar himnuszt is elénekelték.

No comment.

Ellenkező esetben nem bírná a klaviatúra, amit ide írnánk.  

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb