Mindenmás

Extrém hidegre figyelmeztet a Meteorológiai Szolgálat, -20 fok is lehet

Kiadta a riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat, mínusz 20 foknál is hidegebb lehet Magyarországon. Délelőtt 10 órakor életbe lép a vörös kód, ami azt jelenti, hogy a hajléktalanokat a nem számukra fenntartott bentlakásos szociális intézményeknek is fogadniuk kell.

SZEGEDEN BEKÖSZÖNTÖTT AZ IGAZI TÉL

Szegeden reggel mínusz 8-9 fok volt, ez napközben mínusz 4 – ig “melegedhet”, viszont az északnyugati szélnek “hála” jóval hidegebbnek érződik, mint valójában. Eddig ez az idei év leghidegebb szegedi napja és a hétvégén sem lesz jobb: az előrejelzések szerint mínusz 14 és mínusz 8 fok között alakulnak majd az országos minimumok, míg a csúcsértékek országszerte mínusz 8 és 1 fok között landolnak majd. Szegeden – mint az Időkép alábbi grafikonja mutatja – pár fokkal jobb lesz a helyzet, mifelénk a leghidegebb – 10 fok lesz, ha minden igaz, szombat reggel.

Ha már nagyon fázol, nyugtasson: az OMSZ szerint Borsod és Nógrád megyékben akár mínusz 20 foknál is hidegebb lehet.

Ugye, hogy mennyivel jobb nekünk, szegedieknek?

MA DÉLELŐTT ÉLETBE LÉP A VÖRÖS KÓD

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) szociális ügyekért felelős államtitkára a vörös kód kapcsán azt nyilatkozta, a jelzés egy különleges felhívás mind a szociális rendszernek, mind a társadalomnak. Arra kért mindenkit, hogy ha bajba jutott hajléktalan embert lát, hívja a diszpécserszolgálatok valamelyikét. Ezek a telefonszámok ide kattintva érhetőek el.

Az extrém hidegre a szegedi hajléktalanszállók is felkészültek, ennek kapcsán Zsótér Ágnest, az SZKTT Szociális Intézmény főigazgatóját csíptük el egy Szeged365 interjúra:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb