- Hirdetés -
- Hirdetés -
Közélet

Novák Katalin: több tízmillió forintot is megspórolhatnak a családok az otthonteremtési programmal

- Hirdetés -

Akár több tízmillió forintot is megspórolhatnak a családok a januárban indított otthonteremtési programnak köszönhetően – közölte Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken Facebook-oldalán.

A szegedi születésű Novák Katalin a közzétett videóban azt mondta, hogy a gazdasági újraindítási akcióterv részeként januárban indított otthonteremtési program a gyermekvállalás előtt állóknak, a gyermeket nevelőknek, házaspároknak, együtt élőknek, egyszülős családoknak és azoknak is szól, akik nem szeretnének költözni.

JANUÁRTÓL CSÖKKENT AZ INGATLANOK ÁFÁJA

Emlékeztetett, hogy januártól 27 százalékról 5 százalékra csökkent az új építésű, maximum 150 négyzetméteres lakások és a legfeljebb 300 négyzetméteres házak áfája. Akik családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok) vásárolnak új ingatlant, az 5 százalék áfát is visszaigényelhetik, és illetéket sem kell fizetniük. Akik építkeznek, ötmillió forintig élhetnek az áfa-visszaigényléssel – tette hozzá.

Fotó: Novák Katalin hivatalos közösségi oldala

MAXIMUM 6 MILLIÓ FORINTOS OTTHONFELÚJÍTÁSI KÖLCSÖN VEHETŐ FEL

Elmondta, hogy akik felújítják otthonukat, támogatást vehetnek igénybe: a felújítási költségek felét – legfeljebb 3 millió forintot – támogatásként utólag megkaphatják. Ehhez februártól állami kamattámogatású, maximum 6 millió forintos otthonfelújítási kölcsönt vehetnek fel azok, akik nem tudják előzetesen megfinanszírozni a felújítási költségeket – fűzte hozzá. Novák Katalin kitért arra is, hogy januártól tetőtér-beépítésére is igénybe vehető a csok teljes összege.

Forrás: MTI/ Novák Katalin hivatalos Facebook oldala

- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb