Közélet

Szombat este 8-tól lezáratják a Huszár Mátyás rakpartot, a víz az úr (frissítve)

Szombat este 8-tól az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság indítványozni fogja a Huszár Mátyás rakpart lezárását a közutat kezelő Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft-nél, tudtuk meg Kozák Pétertől, az ATIVIZIG igazgatójától. Becsléseik szerint a Tisza vasárnap fogja elérni a rakpart szintjét, tehát hétfőn már biztosan nem lesz járható a szakasz.

A szegedi környezetgazdák cikkünk megírásának pillanatában a hivatalos indítványt még nem kapták kézhez, viszont a cég vezetőjétől, Makrai Lászlótól megtudtuk, már készülnek a lezárásra: jelenleg a megállni tilos táblák kiszállítása zajlik, ergo hamarosan tilos lesz a parkolás a szegedi rakparton, majd, valószínűleg szombat este jöhet a lezárás is.

FRISSÍTVE (14:00): AZ ÖNKORMÁNYZAT HIVATALOSAN IS BEJELENTETTE A LEZÁRÁST

A városvezetés egy rövid sajtóközleményt adott ki az értesüléseink kapcsán, mint írják, szombat este nyolckor lezárják a rakpartot, arra kérik a szegedi autósokat, hogy legkésőbb addig álljanak el a Huszár Mátyás rakpartról.

Az árvízvédelmi szintek egyébként így néznek ki Szeged esetében:

  • a rakpart szintje: 560 cm. Makrai László tájékoztatása szerint ez az a pont, ahol a járda alatt futó átvezető csatornákon elkezd az úttestre szivárogni a Tisza vize, első körben tócsákat létrehozva az aszfalton. Ez utóbbiak – tekintettel a zord időjárásra – megfagyva elég balesetveszélyesek lehetnének, ha nem zárnának mielőbb.
  • első fok: 650 cm
  • második fok: 750 cm
  • harmadik fok: 850 cm

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb