Mindenmás

Napi pakk, szombat: ma már lesz Bödön piac, marad a hideg Szegeden, este pedig lezárják a rakpartot

Hiába a sok napsütés, úgy tűnik, marad a hideg Szegeden. Tovább emelkedik a Tisza vízszintje, így este 8-tól lezárják a rakpartot, de előtte legalább Bödönözhetünk egy jót vagy kivásárolhatjuk magunkat a Szent István téren. A jó hírünk az, hogy már elkezdődött a hétvége, szóval készíts egy kiadós rántottát, és kísérd a Szeged365 legfrissebb infóival!

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL NÉVNAPJUKON!

Ella, Linda , Benignusz, Elli, Füzike, Gergely, Gergő, Gerő, Jordán, Jordána, Jótám, Katalin, Katarina, Katerina, Katica, Katinka, Kitti, Katrina, Leila, Lejla, Léla, Levente, Maura, Relinda

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 155 éve először került sor Bécsben a Kék Duna keringő bemutatására. A szerzemény ifj. Johann Strauss 1866-ban komponált leghíresebb műve, ami eredetileg kórusműnek íródott, csak később írta át Strauss hangszeres formátumúra. A történelem eddig legtartósabb sikerű tánczenéje.
  • 134 éve született Csáth Géza író, zenekritikus, orvos, az Egy elmebeteg nő naplója szerzője.
  • 88 éve látta meg a napvilágot Kim Novak  Golden Globe-díjas amerikai színésznő, a Vertigo főszereplője.
  • 76. születésnapját ünnepli Földes László (Hobo), Kossuth-díjas zenész, író, színész, 
  • 73 éve megalapították a Kossuth-díjat, a magyar kultúra művelésének és ápolásának elismeréséért járó legmagasabb magyar állami kitüntetést. Az első alkalommal 110-en részesültek ebben az elismerésben, többek között posztumusz díjként Bartók Béla, József Attila és Derkovits Gyula.
  • 58 szál gyertyát fúj ma el Penelope Ann Miller színésznő, az Ébredések és a Chaplin szereplője.
  • 47 éves lett Robbie Williams angol énekes.

MARAD A HIDEG SZEGEDEN

Hétvégén is kitart az elmúlt napokban megszokott fagyos időjárás: a hidegfrontnak köszönhetően szombaton sem emelkedik majd 0 fok fölé a hőmérséklet, de legalább hosszabb napsütéses időszakokban lesz részünk Szegeden.

FESZTIVÁL LIGHT: MA LESZ BÖDÖN PIAC A PLÁZÁBAN ÉS KÉZMŰVES VÁSÁR IS A SZENT ISTVÁN TÉREN

Ha hiányzott a vásári hangulat, van egy remek tippünk most hétvégére: elindulnak a Szent István Téri Kézműves Vásárok, a Szegedi Borfesztivált és a Szegedi Karácsonyi Heteket is szervező Szegedi Városkép és Piac szervezésében. Házi készítésű sajtok, bio-kozmetikai termékek, egyedi kerámiák, bőrdíszműves, illetve szűcs termékek és egyedi ékszerek várják a kilátogatókat, megspékelve lángossal, kürtőskaláccsal és gyümölcsborral.

Nem maradnak hoppon a házi portékák és a fesztiválhangulat szerelmesei: a hétvégi, Szent István Téri Kézműves Vásár mellett a Bödön Piac is felébred téli álmából, vasárnap újra a Szeged Plázába várják a nagyérdeműt. A szervezők által közzétett lista meglehetősen vastag, mi 77 kiállítót számoltunk össze rajta, gyakorlatilag koppon lesz a bevásárlóközpont folyosója árusokkal.

ESTE LEZÁRJÁK A RAKPARTOT, MA MÁR NE PARKOLJ OTT!

A Tisza áradása miatt szombat este nyolckor lezárják a rakpartot, a városvezetők arra kérik a szegedi autósokat, hogy legkésőbb addig álljanak el a Huszár Mátyás rakpartról.

ADJ VÉRT AZ AJÁNDÉK VITAMINOKÉRT!

A Magyar Vöröskereszt és a Gyógyszerész a Háznál program közösen hív minden egészséges szegedit vért adni, sőt, ezúttal minden véradónak, aki február 13-án, szombaton 10-14 óra között ellátogat a szegedi Honvéd téri Vérellátó Központba, egy doboz ajándék vitaminnal hálálják meg önzetlen segítségét.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb