Közélet

Frissítve: előkerült Szabó Bálint

Eltűnt személyként keresik Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselőt – erősítette meg a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság. A képviselő vasárnap még egy videóval jelentkezett Facebook-oldalán, amelyben súlyos állításokat fogalmazott meg Botka László polgármesterről és leleplezést ígért hétfő reggelre – írja az Index.hu.

A képviselőt hétfő délután 13 óra óta hivatalosan is keresik, ez a Police.hu eltűnt, ismeretlen helyen lévő személyekről szóló oldalára, valamint az “Eltűnt-emberekért” Facebook csoportba is felkerült.

A képviselő az általa alapított mozgalom Facebook oldalán vasárnap még szenvedélyes hangnemben írt a ma reggel 8-ra szervezett sajtótájékoztatójáról, idézzük: “Elég volt abból, hogy a szemünk láttára lopják szét a városi közvagyont. Elég volt abból, hogy helyi megélhetési politikusok mesébe illő gazdagodása zajlik ezzel párhuzamosan. Elég volt abból, hogy aki útjában áll a lopásnak Szegeden, azt egyszerűen eltapossák; legyen az illető helyi kisvállalkozó, piaci árus, tényfeltáró újságíró, vagy éppen önkormányzati képviselő. Holnap reggel 8 órakor Szegeden a polgármesteri hivatalban megkezdjük az elszámoltatást.” A sajtótájékoztatón a politikus nem jelent meg, eltűnését a délelőtti órákban jelentették a rendőrségen.

FRISSÍTVE (21:15): LEHET, HOGY MEGLETT? A KÉPVISELŐ LEKERÜLT A RENDŐRSÉGI OLDALRÓL

Az esti órákban a rendőrség fent említett oldaláról lekerült a képviselő, sőt, az oldal keresője sem dobja már ki, ami akár azt is jelentheti, hogy megtalálták. Amint érkezik hivatalos, rendőrségi infó, természetesen jövünk vele.

FRISSÍTVE (21:40): TÉNYLEG MEGVAN, ÉL

Hétfő este kaptuk a hívást a Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfőkapitányság sajtófőnökétől, Szabó Szilviától: a képviselő előkerült, életben van. Bővebb információk hamarosan…

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb