Mindenmás

Vádat emeltek az alvó sofőröket fosztogató három testvér ellen Szegeden

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a három fivérrel szemben, akik a vád szerint autópálya pihenőkben alvó sofőröket loptak meg hónapokon keresztül. A vádemeléskor más ügyben letartóztatásban levő vagy jogerős szabadságvesztés büntetését töltő vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Fotó: pixabay.com

A vádirat szerint a testvérek a 2018 decembere és 2019 februárja között, lakóhelyükről éjszaka elindultak azzal a céllal, hogy az autópályán közlekedve zömmel külföldi gépjárművek sofőrjeinek alvását kihasználják és az ablaküvegek betörésével táskáikat elvegyék. A vádlottak szinte az összes magyarországi autópályán, nyolc sértett sérelmére követtek el bűncselekményt, közel 1,2 millió forintnyi értéktárgyat eltulajdonítva, a gépkocsikban okozott jelentős rongálási kár mellett. Előfordult, hogy a vádlottak a menekülés biztosítása érdekében a kiszemelt autó kerekét is kiszúrták vagy az ellopott bankkártyával készpénzt vettek fel.

Fotó: dehir.hu

A járási ügyészség a vádlottakkal szemben a sértetteknek okozott kár nagysága szerint minősülő üzletszerűen, bűnszövetségben, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűncselekménye, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat. Mindhárom vádlott többszörösen büntetett előéletű, ezen túlmenően egyikük különös, míg a másik a vádlott többszörös, különös visszaeső.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb