- Hirdetés -
- Hirdetés -
Közélet

Vakcinaútlevél, kijárási tilalom, azonnali nyitás – indul az újraindításról szóló konzultáció, mutatjuk a kérdéseket

- Hirdetés -

Az újraindításról szóló, napokon belül induló konzultáció kérdéseit ismertette Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán a Facebook-oldalán. A legfontosabb kérdések közt a korlátozó intézkedések azonnali vagy szakaszos feloldása, az éttermek és sportlétesítmények nyitása és az este 8 óra utáni kijárási tilalom is ott szerepel, sőt, szóba kerül a vakcinaútlevél is.

Dömötör Csaba a videóban a következő témákat sorolta fel:

  • Az egyik legfontosabb kérdés, hogy a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedéseket fokozatosan, lépésről lépésre vagy a járvány végén egy lépésben kell-e feloldani.
  • Arról is kérdezik az embereket, hogy akinek van védettségi igazolványa kapjon-e felmentést egyes intézkedések alól, valamint egyetértenek-e azzal, hogy a járvány elmúltáig csak azok a külföldiek léphessenek be Magyarország területére, akiket beoltottak vagy akiknek védettségi igazolványa van.
  • Egy kérdés az este 8 óra utáni kijárási tilalmat is érinti, több pedig az éttermek, szállodák, sportlétesítmények újranyitásával foglalkozik. Ennek a lehetősége a járványügyi helyzettől függ, de szeretnék tudni, mennyien támogatják az újranyitást a biztonsági szabályok betartása mellett.

Az államtitkár szerint erősítheti a járvány elleni összefogást, ha egyetértési pontok jönnek létre ezekben a kérdésekben. Minden vélemény számít – mondta Dömötör Csaba, aki ezért mindenkit arra biztatott, hogy vegyen részt a konzultációban.

Forrás: MTI

- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb