Mindenmás

Kitört a sztrájk a Continental makói gyárában

Február 17-én, szerdán, tehát ma sztrájkolni fognak a dolgozók a Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. makói gyárában – jelentette be a Makói Gumiipari Szakszervezet (MGSZ). A szakszervezet azt írta, hogy a sztrájkbizottság a kollektív munkaügyi vitában jelenleg is tartó kötelező egyeztetés alatti kétórás figyelmeztető-sztrájkot hirdet meg. A közleményük szerint a kiváltó ok, hogy a cégvezetés még tavaly nyáron egyoldalúan mondta fel a kollektív szerződést.

MÁR 2020 VÉGÉN IS TELJES VOLT A SZTRÁJKKÉSZÜLTSÉG

A sztrájk célja, hogy a munkavállalók megkapják a követelt, kihirdetett juttatásokat, valamint a munkáltató teljesítse a kikövetelt jobb munkafeltételeket. A sztrájkot a makói telephely minden munkavállalója számára meghirdették, így azok is részt vehetnek rajta, akik nem szakszervezeti tagok.

A gumigyárban már 2020 novemberében is teljes volt a sztrájkkészültség, miután a cégvezetés a nyáron egyoldalúan felmondta a kollektív szerződést, és így kontroll nélküli mértékben emelheti a túlmunkát. A munkavállalók és a szakszervezet ígéretet kapott arra, hogy javulnak a munkakörülmények, de erre a közleményük szerint nem került sor.

A VEZETŐSÉG TISZTELETBEN TARTJA A SZTÁRJKJOGOT

A Contitech Fluid 24.hu-hoz eljuttatott közleményében kedd este azt írta, hogy munkáltatóként tiszteletben tartják a dolgozók jogát a figyelmeztető sztrájk kezdeményezésére vonatkozóan és a sztrájkbizottság követeléseivel kapcsolatban jelenleg is folynak az egyeztetések.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb