Sport

Szegeden indult újra a hazai fallabdaélet


A szegedi Squash Club Szabadidőközpont volt a központja az október óta szünetelő sportág hazai újraindulásának: előbb az utánpótlás-válogatottak edzőtáboroztak itt, majd a legjobb magyar fallabdázók küzdöttek egy A kategóriás versenyen, ahol két szegedi érem született.

Újra pattog a labda a magyar fallabdapályákon. A sportág október óta szünetelt a koronavírus-járványhoz kapcsolódó szigorítások miatt, ám februártól a magyar szövetség ismét rendez versenyeket. Az első lépés egy edzőtábor volt, ahol az U15-ös, U17-es és U19-es korosztályos válogatottak készültek közösen az Squash Club Szabadidőközpontban. A játékosok irányított edzéseken vettek részt, taktikai feladatokkal színesítve

“Tizenhat fős a bő keret. A legfontosabb cél az volt, hogy olyan terhelést kapjanak a fiatalok, mintha versenyen indultak volna. Az elmúlt időszak versenymentes volt, ezért mindenképp át kellett mozgatni a fiatalokat, kapniuk kellett néhány új impulzust” – mondta Kohlrusz Balázs, az utánpótlás-válogatott szegedi szövetségi kapitánya.

Az edzőtábort követően a legjobb felnőtt játékosok is a Squash Clubban vendégeskedtek, hiszen A és B kategóriás versenyt rendeztek a hétvégén. Az A kategóriában a tatabányai Farkas Balázs nyert, a szegediek közül Sebők Benedek (Vidux Tisza Squash SE) második, Takács Benedek (Szeged Squash SE) harmadik, Hoffmann Péter (Vidux Tisza Squash SE) ötödik lett. A B kategóriában Jeszenszky Zoltán (Szeged Squash SE) bronzérmet szerzett.

Február 27-én szintén a Squash Club lesz a házigazdája az első osztályú csapatbajnokság első fordulójának. A létesítmény a hazai szövetség besorolásában bekerült a kiemelt klubok közé, azaz a lehető legmagasabb rangot érte el.

“Minden játékos és a szövetség is pozitívan értékelte az elmúlt két hétvége eseményeit, ezért reménykedünk, hogy a szigorú járványügyi protokoll betartása mellett, de visszatér a fallabda az életünkbe” – nyilatkozta Hoffmann Péter, a Squash Club Szabadidőközpont klubvezetője.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb