- Hirdetés -
- Hirdetés -
Kikapcs

Online koncertsorozatot indított a szegedi Docpiano Band, Kasza Tibire is emlékeznek

- Hirdetés -

Zenésztársaikhoz hasonlóan hónapok óta fellépések nélkül tölti mindennapjait a szegedi Docpiano Band, akik annak dacára, hogy nekik is érzelmi hullámvasút volt a mögöttü(n)k lévő időszak, nem hagyják magukat, ezúttal egy online fellépéssorozattal szórakoztatják a rajongóikat. Exkluzív Szeged 365 interjú Juhász Máté alapítóval, aki azt is elárulta, hamarosan a tavaly év végén tragikusan fiatalon elhunyt szegedi lemezlovas, Kasza Tibi emlékére is rendeznek egy virtuális koncertet.

MOST SZOMBATON HAKOL BESEDER, BOROVICS TAMÁSSAL

“Szegediként rengeteg pozitív energiát kaptunk az itt élő emberektől, ezzel táplálkozunk most, a koncertmentes időszakban is. Úgy éreztük, itt az ideje, hogy visszaadjunk nekik ebből a sok jóból” – kezdte Juhász Máté alapító-billentyűs, aki társával, Kovács Andrással sorra vette az együttes eddigi meghatározó tematikáit és négy minikoncertre osztották fel azokat:

  • február 6-án, a Kultremake története címmel adott első online fellépésükön azokat a slágereiket vették elő, melyeket a Hági, a Hungi és a Szálka fedélzetén az utóbbi években rengeteget játszottak,
  • február 13-án Weddings and Social Accidents címmel az utóbbi évek szegedi esküvői repertoárjának legjavát adták elő, táncolható, pörgős dalokkal,
  • most szombaton a Hakol Beseder zenei anyagát hozzák el, Borovics Tamás “Boro” közreműködésével, izraeli popdalokon bemutatva az elfogadást,
  • február 27-én pedig a fesztiválok világát hozzák el, elhozva a Bortér, a Borfeszt, a Rakpartfeszt és mindenféle Docpiano lakta szegedi feszt hangulatát.

MÁRCIUSBAN KASZA TIBIRE EMLÉKEZNEK

Máté elújságolta, hogy márciusra még két online koncertet terveznek. Az elsőben az év végén tragikusan fiatalon elhunyt, ikonikus szegedi lemezlovas, Kasza Tibi emléke előtt tisztelegnek. “Sírva vigadva emlegetjük a poénjait, aranyköpéseit” – mesélte a Docpiano Band alapítója, akivel egyet értettünk abban, hogy Tibi egy pótolhatatlan, imádnivaló arca volt a szegedi éjszakának.

A másik márciusi produkciójuk a Gyógyító Angyalok Alapítvány és a Rotary Club közös jótékonysági kezdeményezéséhez kapcsolódik, amely mobil fogászati eszközre gyűjt a gyermekklinikán lévő csöppségek számára. Máté és András egy online Docpiano – kívánságműsorral dobja majd fel a jótékonysági eseményt.

Az online koncerteket a srácok közösségi oldalán, Facebook Live – ban tudod nézni, a következő szombat 19.30-kor kezdődik.

- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb