Mindenmás

Napi pakk, szerda: egy borongós szerda Szegeden, Eperjes Károly, Ónodi Eszter és Green Day szülinap

Borongósan indul, és úgy is ér véget majd a szerda Szegeden, sőt délután egy kis esőre is számíthatunk majd. Egy időre búcsút inthetünk a napsütésnek, de már jóval enyhébb lesz a kinti hőmérséklet, mint az elmúlt napokban. Ma ünnepel Eperjes Károly, Ónodi Eszter, valamint a Green Day frontembere is.

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL A NÉVNAPJUKON!

Donát, Ajándok, Alex, Donátó, Egyed, Elek, Emőd, Lukács, Rex

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van Hamvazószerda, azaz elkezdődik a húsvétot megelőző 40 napos böjt.
  • 151 éve Esther (Hobart) Morris lett az első női bíró.
  • 116 éve született Péter Rózsa Kossuth- és állami díjas, nemzetközileg is elismert matematikus.  Ő alkalmazta a rekurzív függvényeket számítógépre. Népszerű könyve a Játék a végtelennel.
  • 97 éve a magyar származású Johnny Weissmüller (a későbbi Tarzan), megdöntötte a 100 yardos gyorsúszás rekordját. Az új rekord 52,4 másodperc lett.
  • 73 éves lett Cserhalmi György, Kossuth-díjas színész, érdemes művész, Az ötödik pecsét, a Mephisto és a Dögkeselyű szereplője.
  • 67. születésnapját ünnepli Eperjes Károly Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas magyar színművész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, A legényanya, az Eldorádó és a Hídember szereplője, valamint Rene Russo amerikai színésznő, a Vírus, Váltságdíj és a Thomas Crown ügy szereplője.
  • 58 szál gyertyát fúj ma el Michael Jordan amerikai kosárlabdázó, az NBA legponterősebb játékosa. Széles körben a világ legsikeresebb kosárlabdázójának tartják, ő volt generációja legjobban szponzorált játékosa, és kiemelkedő szerepe volt abban, hogy az NBA népszerűsége a 80-as és 90-es években világszerte egyre növekedett.
  • 53 éve született Illényi Katica, Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, énekes.
  • Betöltötte 50. életévét Denise Richards amerikai színésznő, Charlie Sheen egykori felesége, a Csillagközi invázió, és a 007- A világ nem elég szereplője.
  • 49 éves lett Billie Joe Armstrong, a Green Day frontembere.
  • 48. születésnapját ünnepli Ónodi Eszter színésznő, a Valami Amerika és az Aranyélet szereplője.

BORONGÓS LESZ A SZERDA

Egyrészről enyhébbre fordul az időjárás szerdán, másrészről viszont az undokabb arcát mutatja majd az ég: borult, szürke lesz a hét közepe Szegeden, és az se baj, ha kéznél tartod az esernyődet.

KIDERÜLT, LESZ-E ÁRVÍZVÉDELMI KÉSZÜLTSÉG SZEGEDEN

Múlt hét szombaton a Tisza magas állása miatt sor került a Huszár Mátyás rakpart lezárására. Ez még nem egyenlő az árvízvédelmi készültség elrendelésével, ami akkor szükséges, ha a folyó szintje eléri a 650 cm-t. Megkérdeztük Kozák Pétertől, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATIVIZIG) igazgatójától, mire számítanak, indokolt-e növelni a készültséget a Tisza szegedi szakaszán.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb