Közélet

Napi összefoglaló: a jövő héten szavaznak a veszélyhelyzeti intézkedések meghosszabbításáról, megérkezett a kínai vakcina

A kormány előterjesztésére az Országgyűlés ma kezdte tárgyalni a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet meghosszabbítását, a javaslatról a jövő héten várható a szavazás. Közben megérkezett Budapestre az első szállítmány a kínai Sinopharm vakcinából. Az 550 ezer adag oltóanyag 275 ezer ember oltására lesz elegendő.

KEZDJÜK EGY POZITÍV HÍRREL A KEDDET: MINDÖSSZE 823 ÚJ COVID- ESET AZ ORSZÁGBAN, 24 SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

Öröm az ürömben: rekord kevés esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában. 823 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, Csongrád-Csanád megyében ez a szám csak 24 fő. A napi esetszámhoz képest azonban az elhunytak száma viszonylag magas, 85 újabb áldozatot követelt a járvány. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 298 773 fő, az aktív fertőzötteké 77 012 -re csökkent. 

MEGÉRKEZETT MAGYARORSZÁGRA A KÍNAI OLTÓANYAG

Megérkezett Budapestre az első szállítmány a kínai Sinopharm vakcinából – adta hírül a közszolgálati televízió. Menczer Tamás külügyi államtitkár szűkszavúan csak annyit tett közzé Facebook-oldalán: “megjött.”

LESZ ÁRVÍZVÉDELMI KÉSZÜLTSÉG SZEGEDEN? EXKLUZÍV SZEGED365 INTERJÚ KOZÁK PÉTERREL

Múlt hét szombaton a Tisza magas állása miatt sor került a Huszár Mátyás rakpart lezárására. Ez még nem egyenlő az árvízvédelmi készültség elrendelésével, ami akkor szükséges, ha a folyó szintje eléri a 650 cm-t. Megkérdeztük Kozák Pétertől, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATIVIZIG) igazgatójától, mire számítanak, indokolt- e növelni a készültséget a Tisza szegedi szakaszán.

MÉGSEM MA SZAVAZ AZ ORSZÁGGYŰLÉS A VESZÉLYHELYZETI INTÉZKEDÉSEK MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL

Mégsem ma szavaz az Országgyűlés a veszélyhelyzeti intézkedések meghosszabbításáról, olvasható a koronavirus.gov.hu portálon. A közlemény szerint a kormány előterjesztésére az Országgyűlés ugyan ma kezdte tárgyalni a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet meghosszabbítását, ám a javaslatról csak jövő héten lesz szavazás.

SZABÓ BÁLINT GATE: MEGSZÓLALT A VÁROSHÁZA

Újabb fordulat a krimibe illő Szabó Bálint ügyben: közleményt adott ki a városháza, egészen pontosan a Botka László polgármesterhez köthető koalícióban lévő pártok, melyben arra szólítják fel a képviselőt, tisztázza eltűnésének körülményeit. Témába vág és újdonság a sztoriban: a hétfő reggel eltűnt, majd az esti órákban előkerült politikust állítólag kiengedték a makói pszichiátriáról…

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb