Sport

Márton Anita lett a SZVSE atlétika szakosztályvezetője

Korára és elfoglaltságaira tekintettel lemondott Antal Andor a SZVSE atlétika szakosztályvezetője és vezető edzője, aki 1976 óta töltötte be tisztségeit. A stafétabotot Márton Anita a magyar atlétika első világbajnoka, olimpiai érmes a magyar bajnokságokat tekintve minden idők legeredményesebb magyar atlétája vette át.

Fotó: atletika.hu

Antal Andor 45 éves vezetői pályafutásának eredményeként 388-szor álltak magyar bajnoki dobogón tanítványai, 147 alkalommal aranyérmesként. Versenyzői olimpiákon is képviselték a magyar színeket. Számtalan kitüntetése között található a Magyar Edzők Társasága Életmű Díja és a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztje is. Antal Andor edzőként továbbra is dolgozni fog a szakosztályban.

Márton Anita a kiemelkedő eredmények elérése mellett tudatosan készült a sportvezetői feladatokra. Pedagógiai diplomája mellett a sportágához kapcsolódó szakirányú végzettséggel is rendelkezik. Pályafutásából adódóan jól ismeri a hazai és nemzetközi sportszervezetek működését és az azokhoz kapcsolódó támogatási rendszereket.

Fotó: atletika.hu

Jelenleg a tokiói olimpiára is készülő újdonsült édesanya, ambíciókkal telve vállalta el a nevelő egyesület a Szegedi Vasutas SE felkérését erre a felelősséggel és sok feladattal járó pozícióra.

Forrás: SZVSE

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb