Sport

Mától közösen készül a Tiszavirág Sportuszodában a magyar és szerb válogatott, szombaton háború!

Hétfő óta a vadonatúj Tiszavirág Sportuszodában készül a Magyar Vízilabda Válogatott, szerdán pedig a szerb csapat is megérkezett a Napfény Városába. Szombaton jöhet a magyar-szerb összecsapás, amely egyet jelent az uszoda felavatásával!

ANGYAL DANI IMÁDJA A TISZAVIRÁG SPORTUSZODÁT

A tervezett programnak megfelelően hétfőn délelőtt tesztelték a magyar válogatott játékosait (nem úszásgyorsaságra vagy állóképességre, hanem Covid-19-re), majd a társaság Szeged felé vette az irányt és este már a felavatására váró Tiszavirág Sportuszodában edzett. A VLV Angyal Dánielt kérdezte a hétfői napról, aki szerint a Tiszavirág egy modern, nagyon igényesen kialakított létesítmény: “Logikusan kialakított belő rendszere van és az öltözők is nagyon modernek, szerintem minden igényt ki fog tudni elégíteni, a sportolókét és a civilekét is. Büszkék lehetnek a szegediek és egy ilyen szép városnak valóban dukált már egy ilyen gyönyörű uszoda. Örülök, hogy itt tudunk edzeni most majdnem egy hétig.”

KEDDEN BEKAPTAK EGY DOPPINGELLENŐRZÉST

Märcz Tamás játékosai kedden komoly edzésmunka mellett kétkapus edzőmeccset is játszottak a szintén Szegeden készülő Universiade-kerettel. A napi programot váratlan doppingellenőrzés, valamint egy születésnapi köszöntés is “színesítette”. Mint a szövetségi kapitány elmondta, a tornatermi edzés közben váratlanul megjelent a Magyar Antidopping Csoport két embere és doppingvizsgálatra hívott öt játékost. Többfajta doppingtesztet is végeztek, ami kicsit befolyásolta a programot, de szerencsére elég bő a keret, meg tudták oldani, hogy a tervbe vett kétkapus gyakorlást ne kelljen lemondani.

SZERDÁN MEGJÖTTEK A SZERBEK, MÁTÓL EGYÜTT KÉSZÜL A KÉT CSAPAT

Megérkezett Szegedre a szerb válogatott, körvonalazódnak a szombati magyar-szerb uszodaavató mérkőzés részletei, a szövetségi kapitány pedig este a VLV kérésére összefoglalta, hogy mi történt a csapattal a szerdai napon:

Délelőtt elég sokat taktikáztunk, továbbra is elsősorban a védekezésre koncentrálva, különböző lőgyakorlatokat is végeztek a fiúk, játékszituációkat kreáltunk, s ezekben támadtak, illetőleg védekeztek a játékosok.

Ahogy visszaérkeztünk a délelőtti edzésről a szállodába, ismét Covid-tesztelésen esett át mindenki, az eredmények is megérkeztek már, továbbra is mindenki rendben van.

Délután volt egy komolyabb tornatermi foglalkozás, amit Zala Gyuri tartott, szokás szerint, majd a vizes edzés jött újabb emberhátrányos gyakorlatokkal, pontosítottunk néhány olyan megoldást, amit a jövőben biztosan használni fogunk. 

A szerbek délután megérkeztek, de nekik is teszteléssel kellett kezdeniük és bár mindenki rendben van ott is, a közös edzések sorát csütörtökön kezdjük meg.

A szerb csapatról azt nyilatkozta, náluk is vannak hiányzók, hoztak egy-két fiatalt, de fajsúlyos nevekből is elég sok van a névsorukban, jó csapattal jöttek. A felek egyébként úgy egyeztek meg, hogy 14 játékost lehet majd nevezni és ez a találkozó nem “sima kétkapu”, hanem a LEN-nél bejelentett hivatalos mérkőzés lesz. Magyar részről Kun György bíráskodik majd, a szerbek játékvezetője a nemzetközileg jól ismert Vojin Putnikovics lesz. Emeli az esemény rangját, hogy a LEN-ellenőri tisztséget a szerb Dejan Perisics látja majd el, aki a LEN vízilabda technikai bizottságának titkára, s számos nagy világverseny szakmai felügyeletét látta már el.

A magyar válogatott jelenleg Szegeden gyakorló bő kerete:

Kardos Gergely (Douai), Lévai Márton (OSC), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) – kapusok, Angyal Dániel (Szolnok), Baksa Benedek (Eger), Burián Gergely (OSC), Bátori Bence (Vasas), Erdélyi Balázs (OSC), Gyárfás Tamás (BVSC), Hárai Balázs (OSC), Manhercz Krisztán (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sánta Dániel (Szeged), Sedlmayer Tamás (FTC), Vigvári Vendel (FTC), Zalánki Gergő (FTC) – mezőnyjátékosok.

Forrás és fotók: VLV

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb