Közélet

Elszabadultak a Covid-számok: 2853 új eset az országban, Szegeden és környékén 140

Nem jó hírek, kis-péntekre: 2853 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 104 beteg. Csongrád-Csanád megyében 140 új esetet regisztráltak 24 óra alatt. Mi lesz így Veled, nyitás?

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYE ÉS MAGYARORSZÁG

Eddig regisztrált fertőzöttek száma, országosan:  394 023 fő 

Aktív fertőzöttek száma: 78 625 fő 

Eddig regisztrált fertőzöttek száma, Csongrád-Csanád megyében: 17 776 fő

Elhunytak száma:  14 035 fő

Gyógyultak száma: 301 363 fő

Jelenleg kórházban: 4021 fő

Lélegeztetőgépen: 332 fő

ELINDULT A NYITÁSRÓL SZÓLÓ NEMZETI KONZULTÁCIÓ

A kérdőívet a vakcinainfo.gov.hu és a nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon is ki lehet kitölteni. Hét kérdésre lehet válaszolni, többek között a védettségi igazolvánnyal, az éttermek és szállodák újraindításával és az este 8 óra utáni kijárási tilalommal kapcsolatban.

Mint a kormányzati Covid-portál írja, az oltási program elindulásával új szakaszba léptünk. Vannak, akik azt gondolják, hogy az oltások beadásával egy időben elkezdődhet a korlátozások feloldása is, mások óvatosságra intenek, mert a járvány Európában újra felszálló ágban van. “Szeretnénk megismerni a magyar emberek véleményét az újraindítással kapcsolatos legfontosabb kérdésekről, ezért biztatunk mindenkit arra, hogy vegyen részt a konzultációban” – írja a kormányzati közlemény.

365 EZER MAGYAR KAPOTT EDDIG OLTÁST

Eddig 365 021 fő kapott oltást, közülük 141 023 fő már a második oltását is megkapta. Az e heti oltási terv szerint folytatódik a regisztrált legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon (Pfizer- és Szputnyik vakcinával), a háziorvosok pedig folytatják a 60 év alatti krónikus betegek oltását (AstraZeneca-vakcinával). Emellett több idősotthonba is visszatérnek az oltócsapatok és folytatódik az egészségügyi dolgozók második körös oltása is. Kedden megérkezett az első szállítmány a kínai Sinopharm-vakcinából is, így már összesen öt vakcina áll rendelkezésre Magyarországon. Ma újabb AstraZeneca-vakcina szállítmányt várnak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb