Gasztro

Ahol mindig karácsony van: megnyitott Mesi Mesebeli Cukrászdája Szegeden

A cukrászdák és a mesék is olyanok, amelyeket gyerekkorunkban szeretünk meg, de bizony felnőtt fejjel is tudjuk élvezni őket. A kettő találkozása mégsem annyira magától értetődő: bár mindenki ismeri a Charlie és a csokigyár sztoriját, mégsem sokan próbálkoznak egy tető alá hozni a két világot. Épp ettől olyan különleges Mesi Mesebeli Cukrászdája Szegeden.

LÉPJ BE EGY ÚJ VILÁGBA!

Február elején nyitotta meg kapuit Szeged legújabb kézműves cukija, Mesi Mesebeli Cukrászdája a Makkosházi körút 7. alatt, ahol a küszöböt átlépve egyből egy színes csodaországba toppanunk.

“Az volt a célunk, hogy amikor valaki belép ide, egyből egy elvarázsolt mesevilágban érezze magát. Életteli, vidám, egyszerre megnyugtató és szemet kápráztató belső teret álmodtunk meg.” – avatott be a titokba Mesi.

A cukrászda ráadásul nem is egy, hanem rögtön három képzeletbeli világba kalauzol el bennünket: a Las Vegas-i esküvőterem mellett a karácsonyi szoba és a Candy Shop is arra vár, hogy feldobja a napod, ha a járványügyi szigorításokat végre magunk mögött hagyhatjuk. A vadonatúj hely teljesen egyedülálló, nem csak Szegeden, hanem az egész országban: hozzájuk hasonlót még senki sem álmodott Magyarországon.

A VÁLSÁGHELYZET SEM SZABOTT HATÁRT AZ ÁLMOKNAK

Nemcsak a cukrászda kialakítása, hanem a megszületése is álomszerű: Mesi, a tulajdonos eredetileg virágárus, azonban előbb eljátszott egy különleges cukrászda ötletével, majd végül meg is valósította azt.

“A kezdő motivációt is az eredeti szakmám adta meg, szeretem a dekorációt, és egyszer leültem rajzolgatni, amelyből kialakult egy olyan épület ötlete, ahol a szobák egyedi stílussal rendelkeznek. Természetesen az ízletes, finom sütemények, a fahéj, szegfűszeg és a narancs illata, illetve a pompás piték adták meg a helység funkcióját, azaz így lett cukrászda az eredeti elképzelésből.” – mesélte Mesi.

Mesi Mesebeli Cukrászdája igazi családbarát hely, ahol nemcsak finomságokat kóstolhatnak majd a gyerekek, hanem játszhatnak is, amíg a szülők egy jót kávéznak. A klasszikus nyitás egyelőre még várat magára, de elvitelre már most is meglátogathatjuk ezt a varázslatos üzletet.

SZEGED LEGNAGYOBB MENTES KÍNÁLATA VÁR

A mesebeli enteriőrhöz extravagáns, különleges kínálat társul. Mesi roppant nagy hangsúlyt fektetett a mentes termékekre, elmondása szerint ennek tekintetében Szeged legnagyobb kínálatával várják a vendégeket. Természetesen nem állhattuk meg a kérdést, hogy van-e Mesinek kedvenc terme, illetve mi az a sütemény, amit a kínálatból ő is a legszívesebben fogyaszt.

“Nekem a karácsonyi terem a kedvencem. Gyerekkoromban is imádtam a fát díszíteni, azóta közel áll hozzám az arany, a piros és a zöld szín, amely igazi melegséget áraszt akkor is, ha épp odakint hideg van. A sütemények közül pedig egyértelműen a fehér csokis-málnás pite a kedvencem, ami egy tökéletes ízélményt ad” – zárta gondolatait Mesi.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb