Közélet

Orbán Viktor: mindannyian Müller Cecília kezében vagyunk

Mindannyian Müller Cecília kezében vagyunk – mondta Orbán Viktor a péntek reggeli, menetrend szerinti miniszterelnöki interjújában a Kossuth Rádió “Jó reggelt, Magyarország” című műsorában. Mint a kormányfő kifejtette: felfutóban a harmadik hullám, ha letörjük, jöhet az újranyitás.

ÚJABB ASTRA ZENECA SZÁLLÍTMÁNY ÉRKEZETT

Újabb adag oltóanyag érkezett az oxfordi Astra Zenecától Magyarországra csütörtök este. Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs csütörtöki tájékoztatóján azt mondta, a tervezett 88 ezer adag helyett 83 500 adag érkezik, ami 41 750 ember oltására lesz elég. Ezt a mennyiséget a jövő héten tervezik kiszállítani az háziorvosokhoz.

EZ EGY VESZÉLYES PILLANAT

Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, hogy 3093 új fertőzött volt csütörtökön. 4024-en voltak kórházban. Egy veszélyes pillanatban vagyunk, egyszerre van vakcina, megkezdődött a konzultáció, és közben megkezdődött a harmadik hullám – tette hozzá. Versenyfutás zajlik az oltások és a harmadik hullám között.

EZT MÁR NOVEMBERBEN LEHETETT LÁTNI

Orbán Viktor szerint már novemberben lehetett látni, hogy ugyanolyan helyzet alakulhat ki a védőoltások tekintetében, mint a védőeszközök piacán. “Novemberben már lehetett látni, hogy vakcinaverseny lesz, és ezért kezdtünk el tárgyalni az oroszokkal és a kínaiakkal” – tette hozzá. A miniszterelnök szerint vállalni kellett a különutas kockázatot, de aztán már rájönnekk, hogy nekik is kell. Már a németektől kezdve mindenki az orosz vakcina beszerzésén gondolkozik.

HA LETÖRJÜK A HARMADIK HULLÁMOT, JÖHET AZ ÚJRANYITÁS

Az újraindítás minden döntéséért a kormány vállalja a felelősséget – mondta a kormányfő. Szólt arról is, hogy a nemzeti konzultáció révén minél több ember véleményének a megismerése a fontos, és azoknak a beépítése a döntésekbe. Ha letörjük a harmadik hullámot, akkor jöhet az újranyitás – tette hozzá.

HÚSVÉTRA BEOLTHATJÁK A BEREGISZTRÁLTAKAT

Húsvétra eljuthatunk oda, hogy aki regisztrált, az be lesz oltva. Magyarországon van a legtöbb oltásra alkalmas vakcina az unióban – mondta a kormányfő. 

FELPÖRGÖTT A NEMZETI KONZULTÁCIÓ

Orbán Viktor elmondta, hogy egy nap alatt 120 ezer ember töltötte ki a nemzeti konzultációt, ezért is sértő a baloldal viselkedése.

Az interjúban elhangzott a “mindannyian Müller Cecília kezében vagyunk” mondat is, ami egészen epic-re sikeredett: gyanítjuk, hogy a következő hetek mém-termésének ezzel meg is ágyazott a miniszterelnök.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb