Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: lazulj a távmozival, Esti Kornéllal vagy az Imagine Dragons koncertjével!

A péntek délután nem jelenthet mást, mint hogy kőkemény fejest ugrottunk a hétvégébe! Vége a sulinak/melónak/taposómalomnak, persze ha épp nem hétvégés az ember. Akárhogy is legyen, rajtunk most sem múlik majd, hogy jól telik-e a péntek délután!

ÚJ KÖNYVVEL JELENTKEZETT KRASZNAHORKAI

Az elmúlt évek rövidebb Krasznahorkai-művei után, melyeket szólószonátákhoz lehet hasonlítani, a Herscht 07769 nagyepikai formája és dinamikája igazi versenymű; Bachnak a könyvben is említett Brandenburgi versenyeihez hasonlóan különböző hangszerek szólamaiból áll össze a mű egésze, felkavaró lét-lelet a politikai és ökológiai klímáról. A szerzővel 18:00-kor kezdődik online beszélgetés.

NÉZD MEG AZ ESTI KORNÉLT!

Este 20:00-tól kezdődik a Budapest Bábszínház előadásában az Esti Kornél. Esti K. Az élet művésze, az esetlegesség szerelmese. Önfeledt lényeglátó, jókedvű pesszimista. A tét nem kevesebb, mint az élet értelme a halál tükrében. Esti szédül az élet mély és kibogozhatatlan zűrzavarától. A szeme olyan, mint egy mikroszkóp lencséje. Minden hétköznapi eseményben a lényeget próbálja fölfedezni. Egy villamos útban vagy egy egyszerű felolvasásban. A választ arra, hogyan kéne élni. És főleg: hogyan kéne bánnunk egymással.

TE MIT TENNÉL, HA KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜL TEHETNÉL BÁRMIT?

Nagyjából erre a kérdésre keresi a választ a Budapest Karanténmozi műsorán 22:00-tól kezdődő Palm Springs is. A szakítófélben lévő Nyles (Andy Samberg) napról-napra elkíséri barátnőjét egy Palm Springs-i esküvőre. Ugyanarra. Nyles ugyanis időhurokba került, és mindig ugyanaz az egyetlen nap ismétlődik az életében. Az éppen aktuális napon Nyles a menyasszony nővérére, Sarah-ra (Cristin Milioti) hajt, a vendégekkel gyűjtött tapasztalatait kihasználva persze gyorsan egyenesbe is kerül. Ekkor azonban Sarah is belekerül az időhurokba.

JÖHET EGY BRUTÁL JÓ IMAGINE DRAGONS KONCERT PÉNTEK ESTÉRE?

Az Imagine Dragons 2008-ban alakult amerikai alternatív rock-együttes, amely a nevadai Las Vegasból származik. A zenekar 2012 szeptemberében szerzett széles körű ismertséget, amikor a Night Visions címet viselő stúdióalbumuk megjelenését követően a második helyre került a Billboard 200 slágerlistán. Ma pedig csak neked játszanak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb