- Hirdetés -
- Hirdetés -
Blog

A mi otthonunk blog, powered by Sz-Plast Ablak – minden, amit az Otthonfelújítási Támogatásról tudni akartál!

- Hirdetés -

Január eleje óta már elérhető az a rendkívüli támogatás, amit a használt lakások felújítására lehet igénybe venni. Érdemes kihasználni a lehetőséget, mert okos tervezéssel akár a renoválási költségek felét is visszakaphatjuk. A Szeged365 blogsorozatában mindent elárulunk a 2022. december 31-ig elérhető támogatásról, és ebben most is a szegedi Sz-Plast Ablak otthonfelújítási támogatás szakértője, Szabó László lesz segítségünkre. 

- Hirdetés -

A blogsorozatunk első részében arról volt szó, hogy kik igényelhetik a támogatást. A szabályok közül a legfontosabb, hogy olyan szülők vehetik fel az összeget, akik a 25. életévét még be nem töltött gyermekükkel élnek egy háztartásban, és legalább egy éves – maximum 30 napra megszakított – folyamatos társadalombiztosítási jogviszonnyal rendelkeznek. Természetesen sok fontos kritériumnak kell még megfelelni, így egy kis emlékezetfrissítésként most is érdemes lehet felidézni a részleteket:

- Hirdetés -

HOGYAN IGÉNYELHETJÜK A TÁMOGATÁST?

Ha megfeleltünk a pályázati kiírásnak, jön a dolog neheze, azaz az igénylés. Szerencsére ez csak első hallásra tűnhet embert próbálónak, valójában egy csomó olyan lehetőségünk van, amik közül éppen a nekünk tetszőt választhatjuk ki.

A kérelmet beadhatjuk elektronikus úton, elküldhetjük postán, és a kormányablaknál is benyújthatjuk személyesen:

  • Elektronikus úton először az ügyfélkapuba kell bejelentkezni, majd a SZÜF felületén a Kérelem gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatására című nyomtatványt kell kitölteni, és csatolni kell az előírt mellékleteket.
  • Postai úton a Magyar Államkincstár honlapjáról letöltött és kitöltött kérelmet és mellékleteit kell feladni a Magyar Államkincstár címére (1938 Budapest).
  • Személyesen bármely kormányablakban ugyanezt, a Kincstár honlapjáról letöltött és kitöltött kérelmet kell benyújtani a mellékletekkel együtt.

MILYEN MELLÉKLETEKET KELL BENYÚJTANI A KÉRELEM MELLÉ?

Fontos megjegyeznünk, hogy a kérelem benyújtása csak akkor lesz érvényes, ha a kötelező mellékleteit is csatoljuk. Ebből egy jó pár van, így a beküldés előtt érdemes tételesen is átnézni, nehogy kimaradjon valamelyik.

A támogatáshoz szükség van:

  • a felújítással kapcsolatos vállalkozási szerződések másolatára
  • számlák, valamint az átutalással teljesített számlák kifizetését igazoló dokumentum másolatára
  • az igénylővel egy háztartásban élő gyermek(ek) lakcímet igazoló hatósági igazolványának másolatára
  • számlaösszesítőre
  • az igénylő büntetőjogi felelőssége tudatában tett nyilatkozatára – ez tulajdonképpen a MÁK oldalán található 1. számú nyilatkozat
  • személyazonosság igazolására szolgáló igazolvány másolatára

Ha mindez megvan, várhatjuk is a támogatás megérkezését. Azonban nem mindegy, milyen költségeket szeretnénk elszámolni a pályázat során. De erről blogsorozatunk következő részében árulunk el több információt.

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb