Blog

A Mi Otthonunk blog: minden, amit az Otthonfelújítási Támogatásról tudni akartál!

Január eleje óta már elérhető az a rendkívüli támogatás, amit a használt lakások felújítására lehet igénybe venni. Érdemes kihasználni a lehetőséget, mert okos tervezéssel a renoválási költségek felét is visszakaphatjuk. A Szeged365 legújabb blogsorozatában mindent elárulunk a 2022. december 31-ig elérhető támogatásról, és ebben nem más, mint a szegedi Sz-Plast Ablak otthonfelújítási támogatás szakértője, Szabó László lesz segítségünkre. 

MIRŐL IS VAN SZÓ?

2021. január 1-jétől indult és egészen 2022. december 31-ig lehet igénybe venni a gyermeket nevelő családok számára a kormány legújabb otthonfelújítási támogatását, amellyel a felújítási költségek és munkadíjak felét az állam finanszírozza maximum 3 millió forintig. Még mielőtt megörülnél, hogy az öledbe hullanak az ingyen milliók, jobban teszed, ha odafigyelsz a részletekre, mert nem jár mindenkinek automatikusan a támogatás!

KIK KAPHATJÁK?

A felújítási támogatást csak azok igényelhetik, akik gyermeket nevelnek vagy gyermeket várnak. Itt viszont egész nagy a mozgástér, mert a legalább 12 hetes magzat után ugyanúgy lehet pályázni, mint a 25. évüket még be nem töltött fiatal felnőttek után. A lényeg az, hogy a felújítandó lakás legalább fele legyen az igénylő (és esetleg a gyermek) tulajdonában, és legalább egy éve a lakásban kell lakniuk a szülőknek és a gyermekeknek is, ez az idősáv viszont nem feltétel az egy évnél fiatalabb gyermekek esetén.

A szülők esetén további feltétel, hogy legalább 1 éves, maximum 30 napra megszakított folyamatos tb-jogviszony kell a támogatáshoz, és természetesen a köztartozás-mentességet is igazolni kell. Azt azonban fontos tudni, hogy a támogatás utófinanszírozott, azaz először el kell végezni, sőt ki is kell fizetni a munkát, ezt követően folyósítja a kért és megítélt összeget az állam. A finanszírozás részleteiről blogsorozatunk következő részében árulunk el több információt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb