- Hirdetés -
- Hirdetés -
Közélet

Egyre több a mutáció: újabb vírusvariáns jelent meg, ezúttal Japánban

- Hirdetés -

Új koronavírus-variáns jelent meg Japánban. Az ázsiai ország járványügyi szakemberei szerint az új változat a tengerentúlról származhat, és nagyban eltér a Japánban szórványosan előforduló többi mutációtól – írja a VajdaságMa hírportál.

Európában az új változatok terjedése a fő oka a fertőzésszámok növekedésének – írja az Euronews. A németországi Robert Koch Intézet szakértői szerint a pandémia újabb fordulóponthoz érkezett: mind több a mutáció, így egyre nehezebb a védekezés.

A KORONAVÍRUS NEM ADJA FEL

„Világosan látszik, hogy a koronavírus nem adja fel. Egyfelől az elmúlt két-három hétben csökkenést tapasztaltunk az új fertőzések számát illetően, és növekvő tendenciát az oltások számában. Másfelől viszont aggodalomra ad okot, hogy egyre több vírusmutáció kering az országban, és a számok nem csökkenek. Ezt azt üzeni, hogy ébernek kell maradnunk” – közölte Jens Spahn német egészségügyi miniszter, aki hozzátette, egyelőre egyértelmű trend nélküli mozgás érezhető a járványügyi adatokon, szembetűnő különbségekkel az egyes régiók között. Ezért a védekezés átalakul és országosan egységes helyett, térségenként eltérő intézkedések várhatók Németországban.

Forrás: VajdaságMa

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb