Mindenmás

Belendült a hazai ingalanpiac, a mi régiónk viszont még szundikál

A decemberi átmeneti megtorpanás után januárban felélénkült a piac. Az új év első tapasztalatai alapján országos szinten is emelkedő forgalomról és érdeklődésről számoltak be az OTP Ingatlanpont régióvezetői. Bár az ország egyes területei között kimutathatók regionális különbségek, összességében mindenhol pozitív változások jellemzik a hazai ingatlanpiacot – olvasható az Infostart oldalán.

Míg Észak-Magyarországon és a Balaton régiójában nagyban dübörög az ingatlanpiac, addig nálunk még csak most ébredezik. De hogy mit mondanak a mi régiónkról? Mutatjuk:

„A dél-alföldi régióban kézzelfogható volt az ingatlanpiac lassulása és a vevők kivárása az elmúlt év végén. Összességében 2021. januárja minden idők harmadik legsikeresebb hónapja volt a területen” – foglalta össze tapasztalatait Piros Szilvia, az OTP Ingatlanpont dél-alföldi régióvezetője.

Fotó: Szabó Dávid

A KISTELEPÜLÉSEK PIACA ÉLÉNKÜLT MEG LEGINKÁBB

A leglátványosabban a kistelepülések piaca élénkült meg, a megyeszékhelyek piaca még nem ébredt fel téli álmából az értékelés szerint. Az otthonteremtési támogatások kapcsán mind az eladói, mind a vevői oldalon megnőtt az igény a pénzügyi és ingatlanpiaci szakértelemre és egyértelműen felértékelődött a tanácsadók szerepe. Megbízói oldalon emelkedik az újépítésű ingatlanok aránya, ám ezt még nem követi a kereslet, ami az új és használt ingatlanok közötti, esetenként jelentős árkülönbséggel magyarázható.

Decemberben így állt a szegedi piac:

Forrás: infostart.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb