Közélet

Visszavonulót fújt a Tisza, hamarosan visszakaphatjuk a Huszár Mátyás rakpartot

“Szép volt, jó volt, köszönöm ennyi” – énekelte a Lesz még rosszabb című slágerben Geszti Péter és valahogy így fest a helyzet a Tisza év eleji áradásával is: méltóságteljesen, kimérten, de visszavonulót fúj a kedvenc folyónk. Szegednél vasárnap már csak 572 cm-nél volt, ha minden jól megy, pár napon belül még a Huszár Mátyás rakpartot is visszakaphatjuk a halaktól.

Az Országos Vízjelző Szolgálat ma reggeli adatai, egyben előrejelzése:

A rakpart 560 cm alatti vízszint alatt “szabadul fel”, ez a szint – ha nem téved a Hydroinfo – péntek-szombat magasságára prognosztizálható, tehát ha minden jól megy, egy hét múlva már enyhülhet a Huszár Mátyás rakpart kiesésével járó belvárosi közlekedési tumultus. A folyó a mostani áradás alkalmával 589 centinél tetőzött, ami még kényelmes távolban volt a 650 cm-nél életbe lépő egyes szintű árvízvédelmi készültségtől:

HA RÁÉRSZ, UGORJ KI ROMANTIKÁZNI EGYET A TISZA PARTRA

Szeged és a Tisza-part mindig varázslatos, de az áradás egy minden korábbinál hangulatosabb, vizes mesevilággá változtatta a folyó árterét. A napokban még a miénk a csoda, ne szalaszd el, ilyen szépség vár Rád:

A hétvégi kedvencünk a hattyasi Téli Kikötő és a Szegedi Vízmű Zrt. szennyvíztisztító telepe közti töltés tetejéről megcsodálható ártér volt, úgy nézett ki, mintha a Tiszából nőnének ki a fák:

Fotók: Török Kornél, Szeged365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb