Közélet

Müller Cecília: a következő két hétben több vakcinát be fognak adni, mint amennyit eddig összesen

Müller Cecília közölte, a most következő két hét nagyon fontos, mert több vakcinát be fognak adni, mint amennyit eddig összesen beadtak. Hozzátette, minden, Magyarországon elérhető oltás hatásos a brit variáns ellen is, hangzott el az Operatív törzs mai, online ülésén, ahol az országos tisztifőorvos tájékoztatója mellett Kiss Róbert alezredes is beszámolt a hétvége intézkedéseiről.

MÜLLER CECÍLIA: “CSAK A VÉDŐOLTÁS FOG MINKET MEGSZABADÍTANI A JÁRVÁNY FOGSÁGÁBÓL”

Csaknem 3 ezer körül van már a napi új fertőzöttek száma, több mint 88 ezren vannak most pozitívak, ami óvatosságra int minket, és arra szorgalmaz, hogy továbbra is be kell tartani a szabályokat. A kórházakat is elérte a harmadik hullám, a járvány leterheli az egészségügyet, mert már négyezer felett van az ápolásra szorultak száma, és közülük is egyre többen kerülnek lélegeztetőgépre, az elmúlt 24 órában 366-an – közölte Müller Cecília, aki leszögezte, hogy csak a védőoltás fog megszabadítani minket a járvány „fogságából”.

A BRIT VARIÁNS KÖZÖSSÉGI FERTŐZÉSNEK INDULT – VALAMENNYI ELÉRHETŐ OLTÁS HATÁSOS A BRIT VARIÁNS ELLEN IS

Magyarországon már 378 főnél kimutatták a brit variánst, 34 ember pedig a koronavírus egyéb variánsát kapta el. Müller Cecília azt mondta, ennek járványügyi szempontból nincs nagy jelentősége, mégis óvatosnak kell lenni, mert a brit variáns már közösségi fertőzésnek indult. Minden védőoltás, ami Magyarországon van, az hatásos a brit variáns ellen is, véli az országos tisztifőorvos, aki arra kéri az állampolgárokat, “Ne válogassanak a vakcinák között, mindegyik hatásos”.

JÓL ÁLLUNK AZ OLTÁSOKKAL

Müller Cecília közölte, a most következő két hét nagyon fontos, mert több vakcinát be fognak adni, mint amennyit eddig összesen beadtak. Szerinte jó helyen állunk az EU-ban, mert míg ott 3,9 százalékos átoltottság, addig Magyarországon 4, 6 százalék. 

HÉTVÉGÉN 1600 -AN SZEGTÉK MEG A KIJÁRÁSI TILALMAT

A hétvégén 1600 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök a kijárási tilalom és a közterületi magatartási szabályok, közterületi csoportosulások tilalmának megsértése miatt – mondta el Kiss Róbert alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese, majd hozzátette, ezzel 41 308-ra nőtt a szabályt megszegők száma.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Elmondta, a hétvégén a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 471 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök, közülük 410-en a tízezer lakosnál nagyobb településeken szegték meg a szabályt, 17-en tömegközlekedési eszközökön vagy megállókban,44-en pedig üzletekben, bevásárlóközpontokban.

Forrás: MTI/index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb