GasztroVideo365

Szeged 365 gasztro-paparazzi: beszöktünk a Pizza Monkey konyhájába

Különös kegyben részesültünk a minap: besurranhattunk az egyik legnépszerűbb szegedi bisztró, a Pizza Monkey kulisszái mögé, és ha már a konyhában jártunk, három, egymástól teljesen eltérő stílusú szakács munkáját is megcsodálhattuk. Jöjjenek az ázsiai és olasz ízek mögött féltve őrzött fogások, és egy hamisítatlan sültes tál titkai is!

A PIZZA MONKEY TUDÁSA NEM ÉR VÉGET AZ OLASZ KONYHÁNÁL

Lehet, hogy a Pille utcai Pizza Monkey egy igazi amerikai bisztró stílusát hozza el a Tisza partjára, de az olaszos és a street food fogások mellett az ázsiai ízek is megérnek egy próbát. Talán a kiváló díszletetektől vagy épp a kulináris hagyományok parádés keveredésétől lesz ennyire amerikai és ennyire szerethető a Monkey kínálata, mindenesetre utánajártunk, hogy készül egy-egy tipikus fogás a szegedi világkonyhában.

HA OLASZ PIZZA, AKKOR CSAKIS A VÉKONY TÉSZTÁS

Az már-már közhelyszerű, hogy az igazi olasz pizza az valami más, mint amit itthon megszokhattunk, és ha a felejthetetlen mediterrán itáliai hangulatra vágysz, akkor bizony a Pizza Monkey lesz a jó választás!

A klasszikus receptúra alapján készült, hajszálvékonyra nyújtott tészta igazi fatűzön sül, a házi paradicsomszósz és a nyers bazsalikom pedig egyből elhozza hozzád is a Dolce Vita életérzést.

ÁZSIAI SZAKÁCS KEZEI KÖZÜL KERÜL KI A PAD THAI

A Pizza Monkey ázsiai ízei nemcsak a sokszor meglepő fűszerezéstől, vagy az európai szemmel még mindig kicsit szokatlan alapanyag párosításoktól lesz autentikus, hanem attól, hogy a részlegért felelős szakács nem könyvből tanulta a mesterséget, hanem szülőföldjéről hozta magával a fogásokat.

Mi egy Pad Thai elkészítését csodálhattuk végig, azaz egy klasszikus halszószos, csirkés, mogyorós és hagymachipses rizstészta születésének lehettünk tanúi.

HATALMAS HÚSSZELETEK A SÜLTESTÁL SZTÁRJAI

Végre valami, amihez mi, magyarok is igazán értünk: mert sokan a panír vastagságára, megint mások a kisütött húsok méretére esküsznek, de olyanok is vannak, akik azt mondják, minden a megfelelőre hevített olajon múlik.

Legyen akárhogy is, a Pizza Monkey sültestála pont olyan, ahogy a nagy könyvben meg van írva: hatalmas hússzeletek alkotják az igencsak masszív talapzatát az amúgy bőséges kínálatnak. Ebből a tételből egyébként hatalmas választék, egész pontosan 10-féle párosítás létezik, amelyeket te is megismerhetsz a Pizza Monkey Facebook oldalán.

Megkóstolnád a Pizza Monkey kulináris remekműveit? Most hétvégén is hívd a Majmot vagy kattints IDE a rendeléshez!

Telefon: 0630 222 5000

Cím: Szeged Pille utca 15.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb